De Stripeljee

Ben jij een stripliefhebber?

Dan is De Stripeljee in Wezemaal helemaal jouw ding!

De Stripeljee is een stripbibliotheek met meer dan 17.000 strips. Het is een project van VZW Den Ateljee, een dagcentrum waar een zinvolle dagbesteding wordt aangeboden voor personen met een beperking.

Logo Stripeljee

Openingsuren

Maandag tot vrijdag: 10u - 15u30

Zaterdag: 10u - 12u

Contact

destripeljee@gmail.com

Hoofdactiviteit Stripeljee

Uitbouw en beheer van een stripbibliotheek. Aanleg van archief betreffende strips.

Tarieven

  • Een persoonlijke lidkaart kost 5 euro (per jaar), hiermee kun je 10 strips uitlenen.
  • Een gezinslidkaart kost 10 euro (per jaar), hiermee kun je 30 strips uitlenen.
  • Je kunt met deze lidkaarten strips uitlenen aan 0,20 euro per strip.

Scholenwerking

Een lidkaart voor scholen is gratis, hiermee kun je 50 strips uitlenen.

Stripeljee werkt ook samen met scholen voor boekpaketten, rondleidingen en workshops.

Adres

Vlasselaarweg 16, 3111 Wezemaal

Foto Den Ateljee magneetjes

Website Den Ateljee

Team Stripeljee

Facebook De Stripeljee

Samenwerking De Stripeljee en Bibliotheek Rotselaar

De Stripeljee en Bibliotheek Rotselaar, dat is een goede match! Samen doen wij ons best om op een leuke manier lezen te bevorderen.

Aanvullende collecties

Strips of graphic novels die je niet vindt in de bibliotheek, vind je misschien wel terug in de collectie van De Stripeljee! 

Stripkoffers

De leraren van het vijfde en zesde leerjaar kennen ze vast wel: de stripkoffers. Deze koffers werden voor de bibliotheek samengesteld door De Stripeljee. De bibliotheek brengt deze naar de zes scholen van Rotselaar en stelt ze voor aan de klassen.

  • Met de stripkoffer voor het vijfde leerjaar wordt het gebruik van strips in het onderwijs gestimuleerd. Wat je in het onderwijs gebruikt als leermiddel doet er weinig toe. Als het werkt, is het goed, of het nu een strip of een roman is. Bij het ontwikkelen van de stripkoffer werd rekening gehouden met de eindtermen. De stripkoffer staat ongeveer 4 weken in de klas.
  • Stripeljee maakte een stripkoffer rond WOI en WOII voor de zesde leerjaren. Voor kinderen bestaan hierover weinig strips die voor hen geschikt zijn. WOI wordt grotendeels gekenmerkt door heel veel gruwel en dat weerspiegelt zich ook in de strips. De strips moeten de kinderen echt iets kunnen bijbrengen. Kinderen kunnen dan viade leefwereld van een kind leren wat het betekent om in een conflictsituatie te leven. De stripkoffer staat ongeveer 4 weken in de klas.

De StripeljeeStripeljee eigen strip

Presentatie leeskoffer

Workshops striptekenen

Wat komt daarbij kijken, om je eigen strip te maken? Heb je er misschien zelf al eens een willen maken? De Stripeljee organiseert leuke workshops voor scholen, binnenkort ook in de bibliotheek.