Ik zoek een boek dat niet in de bib is, wat nu?

Wanneer je zoekt naar iets dat niet in de bib is zijn er bibliotheekdiensten die je kunnen helpen: IBL en aankoopsuggesties.

Een boek laten verzenden van een andere bibliotheek (IBL) én een aankoop voorstellen maken deel uit van onze dienstverlening. Met deze korte handleiding kan je optimaal gebruik maken van de diensten die voor jou beschikbaar zijn.

Hoe werkt IBL?

IBL staat voor Interbibliothecair Leenverkeer. Als een materiaal beschikbaar is in een andere bibliotheek in Vlaanderen, kan je dit met de post laten opsturen naar een bibliotheek naar keuze. Je kan een IBL-aanvraag doen aan de balie, telefonisch via 016/61.64.00 of via mail op bibliotheek@rotselaar.be . Deze dienst kost 2.50 euro.

Na je aanvraag duurt het normaal gezien een kleine week voordat je materiaal in de bibliotheek is. Je wordt dan verwittigd en kan het materiaal komen halen. Zoals gewoonlijk kan je het uitlenen voor vier weken, met twee mogelijke verlengingen (tenzij het boek door iemand anders wordt gereserveerd). Je brengt het boek terug bij de bibliotheek waar je het kwam ophalen.

Om te kijken of een boek beschikbaar is in een bibliotheek in Vlaanderen kan je zoeken in deze catalogus: https://bibliotheek.be .

Hoe werken aankoopsuggesties?

Als een boek/DVD/game/... niet beschikbaar is in een andere bibliotheek of als je liever niet kiest voor IBL, kan je ook een aankoopsuggestie doen. Dit proces is gratis maar neemt meer tijd in beslag.

In de navigatiebalk bovenaan de website van bibliotheek Rotselaar vind je de optie "Aankoopsuggestie".

Op deze pagina klik je op de blauwe knop "Aankoopsuggestie", waarna je wordt gevraagd om gegevens in te vullen m.b.t. het gezochte materiaal. Het invullen van deze gegevens neemt ongeveer een minuut tijd in beslag.

Wanneer je aankoopsuggestie werd aangekocht en beschikbaar is, word je verwittigd.

Voor meer uitleg kan je steeds terecht bij het bibliotheekpersoneel. Je kan ons aanspreken in de bib, bellen op 016/61.64.00 of mailen via bibliotheek@rotselaar.be. Je kan ook een kijkje nemen bij de veelgestelde vragen voor meer oplossingen.