Het Groot Dictee Heruitgevonden - De Schrijfwijzen

Speel mee in De Mena op vrijdag 8 oktober om 20u

Affiche Schrijfwijzen 2021

Nadat het Groot Dictee der Nederlandse Taal in 2016 na 26 jaar van het scherm verdween, ontstond Het Groot Dictee Heruitgevonden, in 2019 herdoopt als ‘De Schrijfwijzen’. Een speels alternatief waarbij creatief taalplezier centraal staat.

Het spel telt drie rondes:

- een traditioneel dictee,

- een multiple choice opdracht en

- een spellingbee.

De Schrijfwijzen start om 20u stipt en dat simultaan in meer dan 80 bibs over heel Vlaanderen en Brussel. De winnaar van elke bibliotheek gaat aan de haal met een exclusief cadeau!

Wanneer? 8 oktober 2021
Waar? GC De Mena, Provinciebaan 2 3110 Rotselaar
Prijs? Deelname is gratis
Prijzenpot? Boeken, pennen en eeuwige roem! De winnaars van alle bibliotheken en van het online dictee van De Standaard en NRC nemen het tegen elkaar op tijdens de grote finale van De Schrijfwijzen, die eind oktober plaatsvindt.

Oefenen? Fris je spelling op met de tips op deschrijfwijzen.be .

Schrijf je in

Organisatie door Creatief Schrijven vzw, De Standaard en de Vlaamse bibliotheken. Het event in Rotselaar wordt georganiseerd door Bibliotheek Rotselaar i.s.m. Davidsfonds Rotselaar.