Helden- en schurkenwandeling door Rotselaar

Kom met je gezin op ZOEKTOCHT doorheen Rotselaar! Zijn jullie team held of team schurk?

JBM 2022

Een wandeling doorheen Rotselaar

Tijdens deze wandeling word je doorheen het dorp geleid. Onderweg kom je haltes met opdrachten tegen. Door de wandeling af te wisselen met opdrachten voelt het voor de kinderen niet aan alsof ze meegesleurd worden op een verplichte wandeling, integendeel: deze wordt omgetoverd tot een toffe ontdekkingstocht!

Er zijn twee opties:

• De korte route (2,1 km, kinderwagenvriendelijk)
  • De lange route (4,5 km)

De opdrachten zijn in het thema van de jeugdboekenmaand: helden en schurken. Je krijgt een puzzel, vraag of opdracht gerelateerd aan een boek uit de bib. Interesse gewekt? Na de wandeling kan je het boek uitlenen in de bib.

Wanneer?

Je kan meedoen aan deze activiteit tijdens heel jeugdboekenmaand: van 1 tot en met 31 maart. Kies je eigen moment en volg je eigen tempo. Lever je antwoordenbundel ten laatste in op 8 april om kans te maken op toffe prijzen.

Voor welke leeftijd?

Er zijn opdrachten voor kleinere kinderen (richtleeftijd 6 tot 8 jaar) en grotere kinderen ( richtleeftijd 9 tot 12 jaar).

Ook andere leeftijden zijn natuurlijk welkom om mee te doen aan deze activiteit!

Hoe deelnemen?

• Kom je bundel halen in de bib. Je krijgt een team toegewezen. Je kan kiezen: held of schurk.
  • Volg de route en stop aan de haltes om de opdrachten te voltooien. Schrijf als team je antwoorden op in de bundel.
  • Breng je je ingevulde bundel binnen, dan maak je kans op een toffe boekenprijs! Je krijgt ook een ereplaats op onze helden- en schurkenmuur ;)

Bonus: post een leuke foto van de wandeling met de hashtag #JBMRotselaar en maak extra kans om iets te winnen!

Is de bib gesloten wanneer je de wandeling wilt afleggen?

• Kom op voorhand je pakketje halen of druk ze thuis af.
  • Dien ze in via de boekenbus. Tip: als je kan ophalen of indienen via de balie, krijg je ook leuke helden- of schurkenbuttons mee.

Deelnemen met de klas of in een grote groep?

• Kom aan de balie de scholenbundel halen of druk ze zelf af.
  • Geef ons liefst een seintje op bibliotheek@rotselaar.be en laat ons weten met hoeveel helden en schurken jullie op pad gaan. Dan leggen we de buttons klaar!

Contact en informatie

Je kan ons steeds bereiken aan de balie, via mail op bibliotheek@rotselaar;be of telefonisch op +32 16 61 64 00.

Organisatie door Bib Rotselaar i.s.m. Huis van het kind Rotselaar.

Fijne Jeugdboekenmaand!