De Schrijfwijzen 2021: onze winnaars!

Het was weer een geslaagde editie van De Schrijfwijzen, dankzij de gezellige taalfanaten van Rotselaar en omstreken.

Winnaars

Een dikke proficiat aan onze grote winnaars van Het Grootste Dictee en Het Langste Woord! Het was een bijzonder nipte race tussen onze top drie:

Eerste plaats: Koen Lefever (23 punten)

Tweede plaats: Stijn Castel (22 punten)

Derde plaats: Leen Van Bever (21 punten)

Met een mooie dicteescore en een "langste woord" van maar liefst tien letters ging Koen Lefever lopen met de welverdiende eerste plaats. Hij gaat door naar de finale op 23 oktober in Brussel, samen met de winnaars van de andere deelnemende bibliotheken.

Schrijfwijzen prijsuitreiking

Schrijfwijzen runner-up

Spellingbee

Frieda Dupas maakte maar één fout in het dictee en viel zo ook in de prijzen. Onze top drie van het dictee vervolledigen (uitgezonderd onze drie grote winnaars) was iets moeilijker: voor de tweede en derde plaats was het gelijkspel tussen maar liefst vijf personen. De vijf aan elkaar gewaagde hoogscoorders namen het tegen elkaar op in een spellingbee. Ja, in "luxueuse" zitten 2 u's. Een kleine fout en je ligt eruit. Zo snel gaat het in de spellingbee!

Spellingbee Rotselaar 2021

Boekenjagers

Jong en oud deed mee aan het dictee, supergezellig. We zetten nog even de jongste en oudste deelnemers in de bloemetjes en sloten de avond af met een zoektocht met als prijs het Boekenjagersboek . Dit boek bestaat uit kortverhalen van onder andere Filip Bastien (tevens een van de gewaardeerde juryleden van de avond), Lize Spit en Lucinda Riley. De opbrengsten van de verkoop van het boek gaan De Luisterpuntbibliotheek, Het Lezerscollectief en De Boekenkaravaan.

Schrijfwijzen prijzen

Schrijfwijzen winnaar

Schrijfwijzen Boekenjagers

Sfeerbeelden

Hartelijk dank aan alle deelnemers, Davidsfonds Rotselaar voor de fijne samenwerking, de vrijwilligers, juryleden, presentatrice Ingrid Didden en voorlezer Jef Geens en graag tot volgend jaar!

Inschrijvingen De Schrijfwijzen

Davidsfonds