Bronnen voor gratis e-boeken op een rijtje

We laten je niet graag op je (lees)honger zitten. Op de websites hieronder vind je gratis e-boeken.

E-reader

Pagina's en apps met gratis e-boeken

Op de website van Kobo vind je tonnen gratis e-boeken.

Dat je op bol.com gratis e-boeken (of "ebooks") vindt wist je misschien nog niet. 

" Op deze pagina vind je een interessant assortiment aan gratis ebooks, zowel in het Nederlands als in het Engels. Wat dacht je bijvoorbeeld van materiaal van de gebroeders Grimm, William Shakespeare of Charles Dickens? Het downloaden van deze gratis ebooks is erg simpel; alles is verkrijgbaar in epub-formaat. Daar kunnen vrijwel alle e-readers mee overweg."

Op Google play vind je boeken die je kan lezen met de boeken-app voor Android en iPhone/iPad.

Met de app Apple Books kan je boeken lezen op apparaten van Apple (iPhone, iPad, Macbook, ...).

Op deze unieke website vind je digitale versies van ontelbare Engelstalige boeken.

"Open Library is an open, editable library catalog, building towards a web page for every book ever published. (...). Just like Wikipedia, you can contribute new information or corrections to the catalog. If you love books, why not help build a library?" 

Gratisepub.nl is een website toegewijd aan gratis e-boeken en kortverhalen.

Op Manybooks.net vind je meer dan 50.000 Engelstalige e-boeken.

Op Downloadebooksgratis.nl vind je klassiekers voor kinderen.

Op Bookboon vind je gratis studieboeken geschreven door universitair docenten aan topuniversiteiten wereldwijd, in een eenvoudig te gebruiken online omgeving.

Op Amazon vind je naast e-boeken waar je voor moet betalen ook gratis e-boeken. Het is soms moeilijk om iets terug te vinden op Amazon omdat er zoveel te vinden is. Je kan bijvoorbeeld beginnen met de Top-100 gratis ebooks. Of tik een bepaalde titel in in de zoekbalk en sorteer op "laagste prijs". De gratis e-boeken staan zo bovenaan want daar staat als prijs 0.00 euro.

Bijna drieduizend Engelstalige e-boeken vind je hier, netjes gerangschikt volgens thema (horror, poëzie, geschiedkundig, mysterieus, autobiografisch, ...).

Ook op Feedbook.com vind je een grote verzameling Engelstalige e-boeken. Je kan kiezen voor "Free Public Domain Books" in het menu aan de linkerkant. Dit zijn de e-boeken die je misschien kent en die je ook op andere websites terugvindt. Je kan ook kiezen voor "Free Original Books": hier vind je soms unieke exemplaren.

Mustreads verzamelde hun tien favoriete e-boeken voor de zomer van 2014... Maar wij weten: een goed boek is tijdloos!

Verzamelsites

Nog niet gevonden wat je zocht? Geen zorgen: er zijn nog bronnen genoeg. Deze websites verzamelen pagina's waarop je gratis e-boeken vindt.

De Consumentenbond wijst je de weg naar moderne en klassieke e-boeken. Belangrijk: al deze bronnen zijn legaal.

Want: "Downloaden en uploaden van auteursrechtelijk beschermde bestanden is niet toegestaan. Gelukkig zijn er voldoende vrij beschikbare e-books om een leven lang legaal te lezen."

Want.nl verzamelde tien legale bronnen voor gratis e-boeken. Educatieve boeken, fictie, non-fictie, klassiekers of opkomende auteurs, kookboeken, ... .

Ereaders.nl zoekt iedere maand de leukste gratis e-boeken. Dus hier vind je ook tijdelijk beschikbare boeken!

Tips

  • Zoek via Google "gratis epub" of zoek de titel van een specifiek boek met het woord "epub" erachter. Zo vind je veel legale mogelijkheden om digitaal boeken te lezen.
  • Ook voor kinderen bestaan er veel opties, zoals Fundels (digitale prentenboeken en animaties).
  • De bibliotheken van Vlaanderen verzamelden voor jou nog allerlei digitale mogelijkheden voor liefhebbers van boeken en verhalen.
  • Zoek je iets nieuws? Onze nieuwste digitale dienstverleningen en vondsten om thuis te kunnen lezen en spelen delen wij op de facebookpagina van de bib en in onze nieuwsbrief.
  • Je kan je inschrijven voor onze nieuwsbrief op de homepagina. Even scrollen: je vindt de link om je in te schrijven onder de nieuwsberichten.