Boek in de kijker: Leef een beetje!

Een geestige roman over liefde op latere leeftijd, van de winnaar van de Man Booker Prize

Boek: Leef een beetje!

Korte inhoud

Rond haar negentigste levensjaar vergeet Beryl Dusinberry vrijwel alles - tot aan haar eigen kinderen toe. Ze slijt haar dagen met het treiteren van haar verzorgers en het door elkaar halen van oude anekdotes over verloren liefdes. 

In kringen van Noord- Londense weduwen wordt Shimi Carmelli gezien als de laatste der begerenswaardige vrijgezellen: een mannelijke leeftijdgenoot die nog zelf zijn knopen kan dichtmaken, kan lopen zonder rollator en kan spreken zonder speekselvloed. Hij vergeet niets - en zeker niet het incident uit zijn kindertijd dat sindsdien als een donkere wolk boven hem hangt.

Wat Berryl en Shimi elkaar nog kunnen bieden, is misschien net genoeg om de opgebouwde pijn te verzachten en nieuwe betekenis aan hun resterende levens te geven. Met Jacobsons eigenzinnige humor en stijl is Leef een beetje! zowel grappig, puur als bitterzoet - een roman die je je gemiste afslagen laat overdenken en je laat afvragen of je in de tweede helft van je leven nog van koers kunt veranderen.

Over de auteur

Howard Jacobson (1942) is een Brits schrijver en columnist voor The Independent. Zijn romans draaien vaak om de joodse cultuur in Groot-Brittannië en worden gekenmerkt door zijn zwartgellige humor. In 2010 ontving hij voor zijn roman De Finklerkwestie de Man Booker Prize. Zijn Roman kwam in 2014 op de shortlist van die prijs.

"Een schrijver die ons aan het lachen maakt. Zijn werk heeft een bijtende ondertoon. Niet voor niets wordt hij de Britse Woody Allen genoemd, of een Engelse Philip Roth." - Adriaan Van Dis

Over De Finklerkwestie

"Vol humor, warmte, intelligentie, menselijke gevoelens en erkenning. Prachtig geschreven met een volwassen toon en een haast sluipend bravoure van een autentiek schrijver." - The Guardian

Bekijk de beschikbaarheid van De Finklerkwestie in de catalogus

Beschikbaarheid

Bekijk de beschikbaarheid van Leef een Beetje! in de catalogus