Boek in de kijker: De cirkel

'De cirkel' is een orwelliaanse roman die discussie oproept over issues als privacy, transparantie en de rol van sociale media. Ook de verfilming ervan was een groot succes in bioscopen, met topacteurs Tom Hanks en Emma Watson. 

De Cirkel door Dave Eggers

Korte inhoud

ALLES WAT GEBEURT MOET OPENBAAR ZIJN

Mae Holland kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken.

PRIVACY IS DIEFSTAL

Mae laat zich meeslepen door de energie van het bedrijf, de groepsactiviteiten en de feestjes, de oneindige mogelijkheden - zelfs als ze het leven buiten de campus langzaam uit het oog verliest, een ontmoeting met een collega haar in verwarring brengt, en haar bijdrage aan de Cirkel steeds meer openbaar wordt.

GEHEIMEN ZIJN LEUGENS

De Cirkel is een intelligente, scherpe en spannende roman die vragen oproept over ons geheugen, onze geschiedenis, privacy, democratie en de grenzen aan onze kennis van de wereld.

WELKOM IN DE CIRKEL

Over de auteur

Dave Eggers is de auteur van onder meer 'Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit' (finalist Pulitzer Prize), 'Zeitoun' en 'Wat is de Wat' (finalist National Book Critics Circle Award en winnaar Prix Médicis). Hij is tevens de drijvende kracht achter McSweeney’s en 826 Valencia, en won in 2008 de Ted Prize.

In 2012 verscheen de indrukwekkende roman Een hologram voor de koning, verfilmd door regisseur Tom Tykwer (Cloud Atlas) met Tom Hanks in de hoofdrol.

Dave Eggers woont met zijn gezin in Californië.

Bekijk beschikbaarheid