ZOMERLEESACTIE 2020 - Bestemming: bib!

Iedereen tussen 3 en 18 jaar kan de komende maanden een reispas afhalen in de bib. Per nieuw genre dat je uitprobeert, krijg je in de bib een stempel. Reispas vol? Dan lever je hem voor 31 augustus weer in maak je kans op mooie prijzen, zoals dagtrips, boekenpakketten en boekencheques. 

Affiche Zomerleesactie 2020 Bestemming: bib

Wat houdt de actie in?

Op je reispas ontdek je zes leestrips, die gelinkt zijn aan zes boekengenres. Zo kan je bijvoorbeeld mee op bibbertrip, op stap door wonderland, op beeldsafari... Voor elke leestrip kies je een boek.

Hiervoor kan je gebruik maken van onze lijsten (zie hieronder) of zelf een boek kiezen dat past binnen het genre. Per uitgelezen boek word je beloond met een stempel op je reispas van het bibpersoneel.

Op het einde van de zomervakantie worden de reispassen van alle boekenreizigers verzameld - over bibliotheken en boekhandels heen. Iedereen Leest doet dan een grote loting met de volgestempelde reispassen, met een mooie prijzenpot. Op 11 september maken we de winnaars bekend!

Wat is het doel?

Met deze actie willen we: 

  • In de lange zomervakantie - wanneer er eindelijk tijd is en vele vaste hobby's ook wegvallen - kinderen en jongeren stimuleren om te lezen.
  • Kinderen en jongeren uitdagen om genres buiten je comfortzone te verkennen en nieuwe boeken te ontdekken.
  • Boekenzoeker in de kijker zetten als een inspirerende website om leestips te vinden die bij je passen.

De zes leestrips

Je mag zelf kiezen welke boek je bij welk genre wil lezen. Als je inspiratie zoekt, vind je die op de lijsten hieronder van www.boekenzoeker.be. In elke lijst vind je zowel fictie als non-fictie boeken. Uiteraard kan je ook bij ons of in een andere bib of boekhandel terecht voor tips. Je kan met anderen delen wat je leest met de hashtag #bestemmingbib.

1. Op beeldsafari

Geef je ogen de kost. Verken een fotoboek, een strip, een prentenboek: alles met veel illustraties kan! Klik hier voor een boekenlijst voor de trip "Op beeldsafari".

2. Op bibbertrip

Trek je stoute schoenen aan en lees een spannend verhaal. Klik hier voor een boekenlijst voor de trip "Op bibbertrip".

3. Op expeditie

Ontdek de dieren en de natuur in verhalen of informatieve boeken. Klik hier voor een boekenlijst voor de trip "Op expeditie".

4. Op stap in Wonderland

Duik onder in een volledig verzonnen wereld: science fiction, fantasy, een van de pot gerukt verhaal? Alles kan! Klik hier voor een boekenlijst voor de trip "Op stap in Wonderland".

5. Op tijdreis

Vertrek naar een ver verleden. Lees een historisch boek of een boek met weetjes uit andere tijden. Klik hier voor een boekenlijst voor de trip "Op tijdreis".

6. Op wereldreis

Hoe verder weg, hoe liever. Pak je grootste rugzak en zoek een boek over een land ver hiervandaan. Klik hier voor een boekenlijst voor de trip "Op wereldreis".