'De cirkel' is een orwelliaanse roman die discussie oproept over issues als privacy, transparantie en de rol van sociale media. Ook de verfilming ervan was een groot succes in bioscopen, met topacteurs Tom Hanks en Emma Watson. 

Lees verder

Niets is wat het lijkt in deze ingenieus gecomponeerde misdaadroman. Het werd recent bekroond met De Gouden Strop 2020 en won vorig jaar de Hercule Poirotprijs 2019.

Lees verder
Boeken afhaaldienst

Afhaaldienst

Met de nieuwe versoepelingsmaatregelen wordt de afhaaldienst van bibliotheek Rotselaar uitgebreid vanaf maandag 18 mei.

Voorlopig heropent de bibliotheek niet volledig omdat wij, omwille van de structuur van het gebouw en de beschikbare ruimte, de noodzakelijke social distancing niet kunnen garanderen.

Doordat de leesruimtes, de publieke pc’s en de zelfscantoestellen niet gebruikt kunnen worden, kunnen wij niet het gebruikelijke comfort bieden en zou een opening geen meerwaarde zijn.

We breiden echter de afhaaldienst uit, waardoor je als lid weer van bijna alle diensten en materialen gebruik kan maken.

We rekenen op je burgerzin, hou je aan de afspraken op deze pagina. 

Lees verder

Rotselaar in tijden van corona

Hoe ziet Rotselaar eruit tijdens de coronamaatregelen? Dit zijn foto's om later naar terug te kijken en herinneringen op te halen! Dankjewel voor de fotoreportage in Het Laatste Nieuws door fotograaf Patrick Vertommen.

Lees verder
E-reader

Bronnen voor gratis e-boeken op een rijtje

We laten je niet graag op je (lees)honger zitten. Op de websites hieronder vind je gratis e-boeken.

Lees verder
Podium aan huis

Haal voorstellingen naar je huiskamer via podiumaanhuis.be

In tijden van corona bundelen cultuurhuizen en gezelschappen de krachten om jong en oud virtueel te ontroeren en te ontspannen. Het digitale platform Podium Aan Huis presenteert meer dan 40 podiumvoorstellingen uit Vlaanderen en Brussel, voor alle cultuurliefhebbers.

Lees verder
Fundels

Leen gratis digitale kinderboeken van Fundels

Alle ouders in Coronanood krijgen nu extra boekjes cadeau!

Lees verder

Winnaars van de gedichtenwedstrijd

De jury heeft haar moeilijke taak uitgeoefend en de winnaars geselecteerd. Een dikke proficiat aan Seppe De Boeck (jeugd), Marie Bavin (jongvolwassenen) en Annelies Mertens (volwassenen).

Lees verder

Ik zoek een boek dat niet in de bib is, wat nu?

Wanneer je zoekt naar iets dat niet in de bib is zijn er bibliotheekdiensten die je kunnen helpen: IBL en aankoopsuggesties.

Lees verder

Voorbereiding voor een dictee: hoofdletters, Engelse woorden en meer

Doe je mee aan Het Groot Dictee Heruitgevonden en wil je nog eens snel je geheugen een boostje geven? Hier vind je een selectie van de handigste spellingsregels: (1) Vervoeging van Engelse Werkwoorden, (2) Telwoorden, (3) Koppelteken/trema, (4) Het gebruik van hoofdletters, (5) Afkortingen

Lees verder