Gopress voor bibliotheken is een online persdatabank waarin we een selectie interessante digitale kranten en magazines aanbieden.

Wat kan jij doen met Gopress?

Je kan online de laatste kranten en magazines lezen in de Gopress Kiosk.

Je kan ook artikels uit oudere kranten en magazines opzoeken in het Gopress Archief.

Wat kunnen scholen doen met Gopress?

Via ons bib-abonnement geven wij ook het cultuur- of gemeenschapscentrum, scholen in de gemeente en educatieve partners gratis toegang tot ons aanbod.

Leerkrachten en leerlingen hebben snelle toegang tot kranten en tijdschriften voor bijvoorbeeld actualiteitsopdrachten of als ondersteunend lesmateriaal.

Lees meer over Gopress in de klas.

 

 

 

 

 

Gopress in de bib

Hoe werkt Gopress?

Het aanbod van Gopress in de bibliotheek bestaat uit (1) de Gopress Kiosk en (2) het Gopress Archief.

De Kiosk en het Archief zijn raadpleegbaar binnen de muren van de bib, school of één van de educatieve partners van de bib. 

Het Archief is raadpleegbaar buiten de muren van de bib, door je aan te melden met je Mijn Bibliotheek-account.

1. Gopress Kiosk

In de kiosk lezen bibbezoekers de dag- en weekbladen van de laatste 7 publicatiedagen in een visueel aantrekkelijke online krantenkiosk. De digitale kiosk is beschikbaar op alle toestellen van de bib of via wifi op de eigen toestellen van gebruikers.

Ontdek nu de Gopress Kiosk!

2. Gopress Archief

Het Gopress archief met artikels uit diverse kranten- en tijdschriften is digitaal doorzoekbaar in de bib en beschikbaar op alle toestellen (van de bib of van gebruikers) zonder aanmelden of buiten de bib met aanmelden. Het bevat alle kranten- en tijdschriftenartikels met twee dagen vertraging.

Ontdek nu het Gopress Archief! 

Via het zoekvak kan je een opzoeking doen in het krantenarchief. Je zoekt automatisch op alle woorden. De resultatenlijst kan je nadien verfijnen of sorteren op datum of bron. 

Wil je een artikel lezen? Klik dan op ‘Lees het volledige artikel’ en meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel. 

Heb je nog geen Mijn Bibliotheek-profiel? Registreer je nu.