Fundels staat voor ‘bundels vol fun‘! Het zijn digitale prentenboeken met animaties en aangevuld met leuke teken-, speel- en doe-activiteiten. 

Wat?

Fundels zijn digitale prentenboeken. Bestaande prentenboeken komen tot leven op een interactieve manier voor kinderen tussen drie en zeven jaar. Het digitale prentenboek omvat een animatie aangevuld met leuke teken-, speel- en doe-activiteiten. Je kan Fundels zo lezen op je smartphone, tablet of ipad - of als aanvulling bij een bestaand prentenboek. 

Met je Mijn Bibliotheek-account kan je ieder jaar 7 digitale prentenboeken en 7 Fundels AVI-boeken op je toestel downloaden. Je hoeft hiervoor niet in de bibliotheek te zijn, dit kan gewoon thuis.

  • Fundels prentenboeken: geanimeerde prentenboeken, aangevuld met leuke activiteiten. Iedere Fundel bestaat uit zes verschillende activiteiten die steeds verwijzen naar het bestaande prentenboek. Deze boeken zijn er voor kinderen tussen 3 en 7 jaar.
  • Fundels AVI-boeken: deze boeken zijn er voor kinderen tussen 6 en 10 jaar. Ze bouwen spelenderwijs en op pedagogisch verantwoorde wijze aan hun taal- en leesontwikkeling.

Op een speelse manier stimuleert Fundels de taalontwikkeling van kinderen. Dankzij de mogelijkheid om dyslexie-vriendelijke ondertitels te kiezen, beleven kindjes met dyslexie nu ook meer leesplezier aan Fundels. Aanvullend kan je tekenen, kleuren, spelletjes spelen en zelf filmpjes maken met de figuren en achtergronden uit het boek.

Gratis uitlenen dankzij de Bib

  • Gratis 7 Fundels per kalenderjaar (via 'Mijn Bibliotheek')
  • Elke Fundel kun je 4 weken lenen
  • Geleende Fundels kun je offline lezen
  • Tip: leen ze niet allemaal tegelijk uit, want 4 weken kunnen snel voorbij zijn.

Hoe kan ik fundels lenen en bekijken?

Fundels kun je gebruiken op een smartphone, tablet of iPad via de Fundels-app:

  1. Download de gratis Fundels-app in de App-store/Google Play-Store
  2. Klik op het logo van 'de Bib'
  3. Meld je aan met je 'Mijn Bibliotheek' profiel
  4. Kies het boekje dat je wil lenen

Fundels is beschikbaar voor mobiele toestellen en computers. Alle Fundels-boekjes en de bijhorende activiteiten zijn, eens gedownload, ook offline beschikbaar.  Thuis, onderweg, bij oma en opa, in de auto, op vakantie... waar en wanneer je wil!