E-boeken

Je kan al langer e-boeken uitlenen, met een e-reader van de bib. Je kan nu ook van thuis uit e-boeken op je eigen toestel zetten. Om thuis e-boeken te downloaden log je je met je Mijn Bibliotheek-profiel aan bij de CloudLibrary.

Opgelet: de collectie e-boeken in de catalogus/aan de balie verschilt van de collectie e-boeken uitleenbaar van thuis uit. Ook de uitleentermijnen en andere afspraken verschillen. Het gaat om twee aparte diensten.

Als je in de catalogus een e-boek opzoekt, klik dan op "Vind een exemplaar" en daarna op "Waar staat het?". Staat er "via de balie", dan is dit een e-boek dat je aan de balie kan komen uitlenen op een toestel van de bib. Staat er "Via CloudLibrary", dan is dit een e-boek dat je zelf kan downloaden.

1. E-boeken op je eigen toestel

Leen gratis e-boeken bij de bib via het platform cloudLibrary. Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen. De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers. 

Zo werkt het:

1. Download de app of gebruik de cloudLibrary website.

2. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel.

Bij de smartphone/tablet apps kies je bij de eerste opstart voor België > E-boeken Vlaanderen en Brussel > de Bib en meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel.

Heb je nog geen Mijn Bibliotheek-profiel? Registreer je dan snel of lees meer over registreren op Mijn Bibliotheek.

De wereld in je binnenzak - met e-boeken van de bib lees je waar je wil

 

 

FAQ

Andere vragen of problemen? Neem dan contact op met de bib, we helpen je graag verder.

2. E-boeken op een e-reader van de bib

Via de bibliotheek kan je kennismaken met e-readers, of er gebruik van maken wanneer je ze nodig hebt, zoals op vakantie of op de trein. Een e-reader is een zeer eenvoudig en licht toestel dat een leescomfort biedt dat heel dicht aanleunt bij het lezen op papier.

Hoe ga ik te werk?

Eerst kies je het e-boek of de e-boeken die je wilt uitlenen. Je vindt online in de catalogus ons aanbod aan e-boeken. Je kan ook ter plaatse komen bladeren: aan de balie staat een fichebak met alle beschikbare titels.

Wanneer je je keuze hebt gemaakt geef je de fiche(s) aan het baliepersoneel. Zij zetten het e-boek/de e-boeken voor jou op een e-reader. De e-reader telt ook als 1 uitlening op je kaart.

Je ondertekent tot slot een document, samen met de bibliotheekmedewerker. Hierna ben je klaar om de e-reader naar huis te nemen. Je krijgt ook nog (indien gewenst) een beknopte handleiding van het toestel met op de achterzijde het uitleenreglement.

Je kan de e-reader niet inleveren via de inleverbus of zelfscanners, je brengt ze terug via de balie. Bij het binnenbrengen van de e-reader controleert een medewerker in jouw aanwezigheid opnieuw of de e-reader geen beschadigingen heeft en je ondertekent opnieuw het document.

Afspraken

– Maximum drie e-boeken per e-reader

– Maximum 1 e-reader per lener (+18 jaar)

– Gratis

– Uit te lenen voor 4 weken

– Niet verlengbaar

– E-boeken kan je reserveren, dit kost 0.80 euro

Lees alle afspraken na in het gebruikersreglement e-readers