Digitaal

Op je eigen toestel of op een toestel van de bib kan je: digitale kinderboeken lezen, digitale kranten en magazines lezen, e-boeken uitlenen, tips op maat krijgen voor kinderen: Bieblo en tips op maat krijgen voor volwassenen: Mijn Leestipper.

In de bibliotheek kan je: gebruik maken van computers, draadloos internet, scannen, printen en kopiëren, vormingen volgen m.b.t. programmeren en computers gebruiken. Zodra het kan, starten al onze activiteiten weer op. We hebben ook digitale materialen die je kan uitlenen, zoals luisterboeken, games, DVD's, e-boeken en e-readers.

Op je eigen toestel of op een toestel van de bib

Digitale kinderboeken

Fundels sticker

Fundels

Fundels zijn digitale prentenboeken voor kinderen. Jaarlijks kan je gratis 7 Fundels op je gsm/tablet/... downloaden als lid van de bibliotheek. Bij de fundels horen ook interactieve spelletjes gerelateerd aan de boekjes. Veel lees- en speelplezier!

Digitale kranten en tijdschriften

GoPress

Gopress

In de bib lees je online de dag- en weekbladen van de laatste 7 dagen. Buiten de bib heb je toegang tot kranten- en tijdschriftenartikels met 2 dagen vertraging.

E-boeken en e-readers

E-reader

Meer dan keuze genoeg

E-reader van de bib Kies tot drie e-boeken en krijg ze mee op een e-reader van de bib.

Eigen e-reader Leen vanaf midden september 2020 gratis e-boeken bij de bib via het platform cloudLibrary. Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel.

Leestips

Biebloe tablet

Gepersonaliseerd aan jouw voorkeuren

Jeugd

De Bieblo-uil stelt je enkele vragen. Je krijgt dan 8 boeken te zien die bij jouw leeftijd en smaak passen.

Bieblo toont alleen titels die niet uitgeleend zijn. Leuke titel gevonden? Dan kan je die meteen lenen! 

Meer over Bieblo

Volwassenen

Mijn Leestipper geeft je elke maand leestips. De boeken zijn speciaal voor jou geselecteerd uit onze collectie Nederlandstalige fictieboeken, op basis van je leesvoorkeuren en je leenhistoriek.

Meer over Mijn Leestipper

In de bibliotheek

Digitale dienstverlening

Digitale diensten in de bib

Wifi, computers, scannen, printen, kopiëren, online verlengen en reserveren, ... De meeste digitale diensten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.

Leren programmeren 7 tot 18 jaar

Coderdojo

CoderDojo

CoderDojo organiseert gratis workshops voor kinderen en jongeren die gefascineerd zijn door ICT. Leren programmeren ontdek je vooral door het zelf te doen en op te steken van anderen.

Vorming senioren

ComputerCafé Rotselaar (CCR)

Ben je soms radeloos doordat je problemen hebt met je computer of heb je baat bij steun of uitleg? Dan ben je zeker welkom op de maandelijkse bijeenkomsten van het CCR.