Digitaal

Het digitaal aanbod van de bibliotheek

Je kan met je Mijn Bibliotheek-account digitale kinderboeken en digitale kranten en magazines lezen: in de bib of thuis.

We hebben ook digitale materialen die je kan uitlenen, zoals luisterboeken, games, DVD's, e-boeken en e-readers.

Wanneer we weer open zijn kan je bovendien in de bib gebruik maken van computers, draadloos internet, scannen, printen en kopiëren.

Bekijk tot slot de digitale vormingen: we hebben er voor jong en oud. Zodra het kan, starten al onze activiteiten weer op.

Digitale kinderboeken

Fundels

Fundels zijn digitale prentenboeken voor kinderen. Jaarlijks kan je gratis 7 Fundels op je gsm/tablet/... downloaden als lid van de bibliotheek. Tijdens de coronamaatregelen krijg je bovendien extra boekjes. Veel lees- en speelplezier!

Digitale kranten en tijdschriften

GoPress

Gopress

In de bib lees je online de dag- en weekbladen van de laatste 7 dagen. Buiten de bib heb je toegang tot kranten- en tijdschriftenartikels met 2 dagen vertraging.

E-boeken en e-readers

E-reader

Meer dan 400 titels

Via de bibliotheek kan je kennismaken met e-readers, of er gebruik van maken wanneer je ze nodig hebt, zoals op vakantie of op de trein. Een e-reader is een zeer eenvoudig en licht toestel dat een leescomfort biedt dat heel dicht aanleunt bij het lezen op papier. Kies tot drie e-boeken en krijg ze gratis mee op een e-reader van de bib.

Digitale dienstverlening

Digitale diensten in de bib

Wifi, computers, scannen, printen, kopiëren, online verlengen en reserveren, ... De meeste digitale diensten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.

Leren programmeren 7 tot 18 jaar

Coderdojo

CoderDojo

CoderDojo organiseert gratis workshops voor kinderen en jongeren die gefascineerd zijn door ICT. Leren programmeren ontdek je vooral door het zelf te doen en op te steken van anderen.

Vorming senioren

ComputerCafé Rotselaar (CCR)

Ben je soms radeloos doordat je problemen hebt met je computer of heb je baat bij steun of uitleg? Dan ben je zeker welkom op de maandelijkse bijeenkomsten van het CCR.