Aanbod

Leer de bib kennen! Doorblader onze collectie van meer en minder gekende materialen, diensten en activiteiten. Specifieke titels vind je via de zoekbalk van de catalogus, helemaal bovenaan de homepagina.

Kinderen

Jeugdafdeling

De jeugdbib

Voor 0- tot en met 14-jarigen hebben we een uitgebreide collectie boeken, strips, DVD's en activiteiten. Kom kort langs of zet je gezellig neer in de leeshoek.

15+

Romans

Adolescenten en volwassenen

Ontdek de uitgebreide collectie van fictie en non-fictie boeken voor adolescenten en volwassenen, maar ook de graphic novels, dvd's, dwarsliggers, anderstalige boeken, weggeefkast en zoveel meer. 

Digitaal

Computers

Collecties en diensten

Digitaal kinderboeken of de krant doorbladeren, materialen zoals e-readers of luisterboeken uitlenen, wifi en computers in de bib, digitale vormingen, ... Lees alles over ons digitaal aanbod.

Leesdrempel en Taalpunt

Taalpunt

Hulp bij taalmoeilijkheden

Voor mensen met dyslexie zijn er aangepaste boeken, luisterboeken en daisyboeken en -spelers. Deze laatsten zijn ook interessant voor mensen met oogproblemen, net als de groteletterboeken. Ben je anderstalig en wil je Nederlands leren? Ontdek ons taalpunt.

Onderwijs

Scholen en leerkrachten

Werk je in een school? Dan hebben wij voor jou een aanbod op maat. Klasbezoeken op dinsdagen, een bibliotheekkaart voor je klas of als leerkracht, de vertelplaten en thematrolleys, voorstellingen, leestips, ...

Leeszaal

Leeszaal

Kranten en tijdschriften

In de leeszaal vind je kranten en tijdschriften voor kinderen en volwassenen, met leesplekjes om rustig te zitten. 

Rotselaarse schrijvers

Bib venster

Auteurs uit onze gemeente

Met enige fierheid stellen we je deze lijst voor met (nieuwe) schrijvers die wonen in of afkomstig zijn uit Rotselaar. We rekenen op jouw hulp om deze lijst zo volledig mogelijk te maken.

Boekendienst aan huis

Boek thuis

Geraak je niet in de bib?

Ben je slecht te been, kan je je niet verplaatsen naar de bib? Ook jij kan materialen uitlenen. Vrijwilligster Fanny komt maandelijks met boeken bij jou thuis.

Activiteiten

Agenda van de bib

In vrijetijdscentrum De Mena (waar je ook de bib vindt) gaan allerlei activiteiten door. In het jaaroverzicht vind je een beknopt overzicht van de openbare activiteiten van de bibliotheek, in de UiTagenda vind je een gedetailleerde lijst met alle activiteiten in De Mena.

Leestips

duim

Interessante websites

Zoek je leesinspiratie of -informatie? We verzamelden onze favoriete websites met leestips voor kinderen en volwassenen of bij leesproblemen en diverse andere interessante websites.

Aankoopsuggesties

Aankoopsuggestie

Wat ontbreekt?

Is er een materiaal dat je graag in de bibliotheek zou zien? Laat het ons weten! Dit geldt voor alle materialen: DVD's, e-boeken, gewone boeken, tijdschriften, games, strips, materiaal voor anderstaligen, ons aanbod voor scholen, ...