Strip
Nederlands

Kameraad Lilya

Yann (scenarist), Romain Hugault (illustrator)
Herfst 1944 : het duitse front stort overal in. De Luftwaffe is in stukken gehakt en probeert wanhopig een vuist te maken tegenover de ontelbare sovjetjagers. ze kunnen het oprukkende Rode leger niet tot staan brengen. Voor kameraad Lilya is het moment van de overwinning aangebroke terwijl aan de andere kant Oberleutenant Wulf allen kan vertrouwen op zijn moed, instinct, vindingrijkheid en de tali
Titel
Kameraad Lilya
Scenarist
Yann
Illustrator
Romain Hugault
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Camarade Lilya
Editie
1
Uitgever
's-Hertogenbosch: Silvester, 2010
46 p. : ill.
ISBN
9789058854667 (hardback)

Besprekingen

De nachtuil is een mooi vormgegeven strip over een intrigerend thema: de strijd tussen de Duitse en de Russische luchtmacht aan het Oostfront, aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Na het eerste deel van de reeks, Heksen van de nacht, dat zich afspeelde in de winter van 1943 en dat de verbeten strijd van de Russische piloten met hun aftandse vliegtuigen tegen de machtige vloot van de Duitse Luftwaffe in beeld bracht, is er nu deel twee: Kameraad Lilya.

In het eerste deel werd al gefocust op twee centrale personages, één uit het Duitse en één uit het Russische kamp. Aan de Duitse kant staat Oberleutnant Wulf centraal: een militair met een leidinggevende functie, maar met steeds minder sympathie voor de nazistische opvattingen waardoor hij omringd wordt en die ook van hem verwacht worden. Daartegenover staat aan Russische zijde kameraad Lilya, één van de nachtheksen: vrouwelijke piloten wier missie het is 's nachts zoveel mogelijk vijandelij…Lees verder
Dit tweede deel van deze stripserie over Oberleutnant Wulf, een piloot die vliegt bij de Luftwaffe tijdens de Tweede Wereldoorlog, laat de strijd zien die Rusland en Duitsland leveren aan het Oostfront. De Duitse luitenant vliegt zijn missies tegen de Sovjet-luchtmacht, waar ook de 'nachtheksen' deel van uitmaken, een groep mysterieuze vrouwelijke piloten. Zijn dochtertje Romy die in Berlijn is, droomt van deze heksen en hoopt dat zij niet haar vader laten neerstorten. Wulf heeft een aantal keer erg veel geluk; komt dat doordat hij beschermd wordt door de talisman die hij kreeg van zijn dochter? Een realistisch getekende strip met goed uitgewerkte tekeningen en een goed uitgewerkt scenario dat de strip veel spanning en diepgang geeft. Geschikt voor liefhebbers van realistisch getekende strips met een goed scenario.

Over Yann

Yannick Le Pennetier (Marseille, 25 mei 1954), beter bekend onder zijn pseudoniemen Balac en Yann, is een Frans scenarioschrijver van stripverhalen.

Bibliografie

Reeksen

Lees verder op Wikipedia