Strip
Nederlands

Het oog van Odin

Yann (scenarist), Roman Surzhenko (illustrator), Grzegorz Rosinski (naar het werk van)
Om de zusjes Minkelsönn te bevrijden uit hun betovering door de jaloerse godin Frigg, gaat Thorgal op zoek naar het oog van Odin. Alleen daarmee kan hij de toorn van Frigg afwenden. De jonge snaak kruist het pad van de beruchte Nornen en van de knappe en mysterieuze Gunn. Hoewel het niet zo lijkt, helpen ze hem – elk op hun eigen manier – om zijn zoektocht tot een goed einde te brengen.
Extra onderwerp
avontuur, fantasy, strips
Titel
Het oog van Odin
Scenarist
Yann
Illustrator
Roman Surzhenko
Naar het werk van
Grzegorz Rosinski Jean Van Hamme
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'oeil d'Odin
Editie
1
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2014
48 p. : ill.
ISBN
9789055818464 (paperback)

Besprekingen

Naast de hoofdserie rond Thorgal, het sterrenkind dat tussen de Vikingen opgroeide, zijn er diverse nevenseries die andere personen uit de hoofdserie tot onderwerp hebben. Dit album is het vervolg op 'De drie zussen Minkelsönn'* (2013), het eerste deel van 'De jonge jaren'. Thorgal trekt er op uit om de betovering van de in walvissen veranderde zussen Minkelsönn op te heffen. Daarbij ontmoet hij allerlei lieden uit de godenwereld van de oude Vikingen die hem uitleggen dat hij het oog van de god Odin moet vinden om diens echtgenote de godin Frigg de betovering te laten ophouden. Dat is allerminst gemakkelijk en daardoor beleeft hij een avontuur dat door de vaardige scenarist Yann geheel in de trant van Jean Van Hamme, de teruggetreden schrijver van de serie, opgezet is. Het is spannend, bevat veel onverwachte wendingen en houdt daardoor de aandacht van de lezer vast. Ook de realistische tekeningen van Surzhenko, die steeds meer het niveau van oertekenaar Rosinski benaderen, dragen daar…Lees verder

Over Yann

Yannick Le Pennetier (Marseille, 25 mei 1954), beter bekend onder zijn pseudoniemen Balac en Yann, is een Frans scenarioschrijver van stripverhalen.

Bibliografie

Reeksen

Suggesties