Strip
Nederlands

Morpheus

Toni Coppers (scenarist), Jean-Marc Krings (illustrator)
+1
Morpheus
×
Morpheus Morpheus
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Fanny reist naar Zwitserland om de uitvaart van haar vermoorde vriendin Naomi bij te wonen. Wanneer ze iets te nieuwsgierig wordt naar de precieze omstandigheden van Naomi's overlijden, komt het gevaar angstaanjagend dichtbij. Fanny wordt opgejaagd, moet op de vlucht slaan en krijgt daarbij hulp uit onverwachte hoek.
Titel
Morpheus
Scenarist
Toni Coppers
Illustrator
Jean-Marc Krings 1965-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2018
46 p. : ill.
Aantekening
De stripreeks Fanny K. is een spin-off rond Fanny Kiekeboe, één van de hoofdpersonages uit de stripreeks De Kiekeboes door Merho
ISBN
9789002263132 (paperback)

Besprekingen

Tweede deel van een spin-off van de stripserie 'De Kiekeboes' van Merho. Fanny is op weg naar de begrafenis van haar vermoorde vriendin Naomi. Ze is boos en snapt niet hoe het heeft mogen gebeuren; ze raakt nieuwsgierig en gaat daarom op onderzoek uit. Het verlovingscadeau dat ze van Naomi kreeg voor haar dood kan enkele antwoorden bevatten en kan haar leiden naar de ontknoping. Fanny moet alleen oppassen met haar activiteiten, want ze is slordig. Tijdens de uitvaart probeert ze te ontsnappen met de speedboot om het geheim te ontrafelen van de dood van haar vriendin. Ze wordt achtervolgd, maar heeft gelukkig genoeg tijd om het nieuwste puzzelstukje te vinden. Het stripboek is vlot, spannend en eigentijds. De tekeningen zijn semi-karikaturaal en ingekleurd met een helder en fris palet. Het stripboek zal het vooral goed doen bij een breed publiek vanaf ca. 13 jaar. Vervolg op 'Moordgriet' (2017)*; het verhaal gaat verder in het een volgend deel, 'De lokvogel'.

Over Toni Coppers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door AnnickLambertL8

Toni Coppers (Sint-Truiden, 6 september 1961) is een Vlaams schrijver van misdaadromans. Hij werd vooral bekend door zijn serie misdaadromans rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout.

Loopbaan

Coppers debuteerde in 1995 met De Beha van Madonna, brieven van een reiziger, waarin hij literaire reisbrieven schreef aan vrienden en bekenden. In die tijd was hij reisjournalist voor Radio 1, en produceerde hij meerdere reisprogramma's bij de openbare omroep, zoals Gewoonweg, Lopend Vuur en Het Landhuis.

In 2005 begon Coppers als thrillerschrijver met Dixit, het hilarische verhaal van communicatiegoeroe David Cleeffs, een jaar later gevolgd door de sequel op Dixit, Heilige Nachten. Het zijn eerder komische boeken dan thrillers, en ze nemen de wereld van de spindoctors, woordvoerders en 'communicatiedeskundigen' op de korrel. Beide boeken horen thuis in de Angelsaksische tra…Lees verder op Wikipedia