Op leven en dood

Tom Clancy (auteur), Grant Blackwood (auteur), Hugo Kuipers (vertaler)
Jack Ryan jr, zijn twee neven en enkele nieuwe recruten maken jacht op de Emir, een gevaarlijke islamitische terrorist die uit is op vernietiging van de westerse cultuur.
Titel
Op leven en dood
Auteur
Tom Clancy Grant Blackwood
Vertaler
Hugo Kuipers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dead or alive
Editie
4
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2011
624 p. : ill.
ISBN
9789022991374 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Jack Ryan jr. en zijn collega’s van de Campus zitten al jaren achter islamitische terroristen aan, onder wie de Emir, een gevaarlijke terrorist die alle pogingen om hem te vangen heeft verijdeld. Ze hebben er alles voor over om de westerse beschaving te vernietigen. Met twee nieuwe recruten en met zijn twee neven heeft Jack Ryan jr. nu een spoor te pakken. De vijftiende thriller van deze auteur en zoals vaker geschreven in samenwerking met een ander, in dit geval Grant Blackwood. Jack Ryan sr. is een oude bekende die hier een ondergeschikte rol speelt. Verheerlijking van de Amerikaanse machocultuur, veel technische informatie over wapentuig, snelle omschakeling van scènes en gezichtspunten (met zeven of meer verhaallijnen!) zijn kenmerkende eigenschappen van de romans. De voorlaatste romans hadden alle kenmerken van een haastklus. Deze roman zit beter in elkaar met een duidelijkere ontwikkeling van het plot en redelijk veel spanning. Karakterisering is nog steeds een zwak punt, net al…Lees verder

Over Tom Clancy

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Wayne Gilbert

Thomas Leo (Tom) Clancy jr. (Baltimore, 12 april 1947 – aldaar, 1 oktober 2013) was een Amerikaans auteur van politieke thrillers, gebaseerd op concepten ontleend aan inlichtingendiensten en de militaire wetenschap; zijn naam is tevens een generieke aanduiding voor soortgelijke boeken die door andere auteurs worden geschreven.

Zijn vroege boeken ontlenen hun thematiek uit de Koude Oorlog. Clancy bereikt in zijn boeken door nauwgezet onderzoek een grote mate van realisme. Hij besteedde aandacht aan (fictieve) ecopolitieke motieven en achtergronden, in het bijzonder ook aan de technologie die bij missies wordt ingezet. Meerdere boeken zijn verfilmd. Ook werkte hij mee aan een aantal computerspellen waarvan de Rainbow Six-serie, de Splinter Cell-serie en de Ghost Recon-serie het bekendst zijn.

Biografie

Clancy droomde als kind al van een militaire loopbaan, maar een oogprobleem (hij droeg een zeer sterke bril) deed die droo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties