Boek
Nederlands

Sinterklaas Ahoi!

Ted van Lieshout (auteur), Sieb Posthuma (illustrator)
+1
Sinterklaas Ahoi!
×
Sinterklaas Ahoi! Sinterklaas Ahoi!
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De Pakjesboot van Sinterklaas is veel te zwaar beladen; daarom worden alle pakjes overboord gegooid. De onderwaterbewoners nemen ze dankbaar in ontvangst. Prentenboek met grappige, gedetailleerde illustraties en een tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Sinterklaas Ahoi!
Auteur
Ted van Lieshout
Illustrator
Sieb Posthuma
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2010
[32] p. : ill.
ISBN
9789025857004 (hardback)

Besprekingen

De pakjesboot van de Sint is te zwaar beladen, dus worden alle pakjes overboord gegooid. Op de bodem van de zee wachten de bewoners van de onderwaterwereld al erg lang op Sinterklaas; dankbaar nemen ze hun geschenken in ontvangst, onder andere een zwemband voor de haai en een hengel voor de vis. De zeemeermin zegt: "Dank u voor de sokken die ik kreeg" en kijkt naar haar vissenstaart; ze zucht diep en zwijgt. Omdat de waterbewoners nooit hun schoen kunnen zetten, gooien alle Pieten hun eigen schoeisel overboord; daarom krijgen vissers soms een schoen aan hun hengel. Oorspronkelijk verschenen in het kader van de sinterklaasactie van Douwe Egberts en C1000. Deze uitgave is gemaakt door Ted van Lieshout, het meest bekend van zijn gedichten en o.a. in 1995 bekroond met de Gouden Griffel en in 2010 met een Zilveren Griffel. Het is een oblong prentenboek met geestige, direct aansprekende rijmpjes bij de kleurige humoristische tekeningen vol grappige details van de al even bekende Sieb Posthu…Lees verder

Over Ted van Lieshout

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Tevali

Theodorus Adrianus (Ted) van Lieshout (Eindhoven, 21 december 1955) is een Nederlandse schrijver, dichter, scenarist, illustrator, grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar.

Biografie

Jeugd

Ted van Lieshout werd geboren op 21 december 1955 in Eindhoven in een gezin van twaalf kinderen. Hij was het tiende kind van zijn vader en het tweede van zijn moeder: zijn vader was weduwnaar met acht kinderen toen hij hertrouwde en nog eens vier kinderen kreeg. Ted van Lieshout verloor zijn vader een maand voor zijn achtste verjaardag. Hij schreef het boek Begin een torentje van niks over het opgroeien zonder vader. Voor deze bundel kreeg hij de Gouden Griffel in 1995.

Als jongetje kreeg hij een relatie met een volwassen man. Hierover schreef hij het boek Zeer kleine liefde (1999), dat werd bekroond met de Nienke van Hichtumprijs, en de roman Mijn meneer. Over de totstandkoming van…Lees verder op Wikipedia

Suggesties