Boek
Nederlands

Boer Boris en het gebroken been

Ted van Lieshout (auteur), Philip Hopman (illustrator)
+1
Boer Boris en het gebroken been
×
Boer Boris en het gebroken been Boer Boris en het gebroken been
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Broer Berend is uit de appelboom gevallen. Hij heeft zijn been gebroken en moet een nachtje blijven in het ziekenhuis. Hij mist Boer Boris en al zijn vrienden op de boerderij vreselijk. Vierkant prentenboek met paginagrote, vrolijk gekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Boer Boris en het gebroken been
Auteur
Ted van Lieshout
Illustrator
Philip Hopman
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789025767488 (hardback)

Besprekingen

Boer Boris belt de ambulance: het been van zijn broertje Berend is stuk, hij kan er niet op lopen. Dat wordt gips en een nachtje alleen in het ziekenhuis in Amsterdam. Het ergst is niet de pijn, Berend moet zachtjes huilen om het gemis van zijn broer, zusje en alle dieren. Daar weet Boer Boris wel wat op. Achtste avontuur over Boer Boris. De kleine inventieve boer staat dit keer zijn broertje bij tijdens diens verblijf in het ziekenhuis. De prachtig gekleurde prenten vullen twee pagina’s in herkenbare losse maar rake pen van de illustrator. Wisselende perspectieven geven een bijna filmisch effect. De tekst is fijn van taal en op rijm, prettig van ritme. Verzorgde uitgave met gewatteerd omslag, nu compleet met Boer Boris pleisters*. Opnieuw een prettig onconventioneel Boer Boris avontuur passend bij de doelgroep over het ziekenhuis en gemis van familie en thuis. Vanaf ca. 3 jaar.

Boer Boris en het gebroken been

Als zijn broertje Berend uit de appelboom is gevallen en hij zijn been heeft bezeerd, stelt Boris' zusje Sam voor om in de winkel een ander been te gaan kopen. Maar Boer Boris weet beter en hij brengt hun broertje naar het ziekenhuis. Daar gaat zijn been in het gips en moet hij een nachtje blijven. Berend mist niet alleen zijn broer en zusje, ook het gemis van zijn dieren valt hem zwaar. Maar boer Boris zou Boer Boris niet zijn, mocht hij daar geen oplossing voor weten. De volgende dag trekt hij met een lange stoet door de straten en hijst hij al de boerderijdieren tot bij Berends raam in het ziekenhuis.In dit negende deel in de reeks over Boer Boris, met gewatteerde glanzende omslag, slagen auteur en illustrator er alweer in om tekst en illustraties als vanzelfsprekend in elkaar te laten overlopen. Het rijmgegeven is zorgvuldig uitgewerkt en met geen woord te veel creëert Ted van Lieshout een mooi evenwicht tussen de eenvoud van het gebeuren, de heerlijk chaotis…Lees verder

Over Ted van Lieshout

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Tevali

Theodorus Adrianus (Ted) van Lieshout (Eindhoven, 21 december 1955) is een Nederlandse schrijver, dichter, scenarist, illustrator, grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar.

Biografie

Jeugd

Ted van Lieshout werd geboren op 21 december 1955 in Eindhoven in een gezin van twaalf kinderen. Hij was het tiende kind van zijn vader en het tweede van zijn moeder: zijn vader was weduwnaar met acht kinderen toen hij hertrouwde en nog eens vier kinderen kreeg. Ted van Lieshout verloor zijn vader een maand voor zijn achtste verjaardag. Hij schreef het boek Begin een torentje van niks over het opgroeien zonder vader. Voor deze bundel kreeg hij de Gouden Griffel in 1995.

Als jongetje kreeg hij een relatie met een volwassen man. Hierover schreef hij het boek Zeer kleine liefde (1999), dat werd bekroond met de Nienke van Hichtumprijs, en de roman Mijn meneer. Over de totstandkoming van…Lees verder op Wikipedia

Suggesties