Het chalet

Suzanne Vermeer (auteur)
Na een crisis in hun huwelijk verstrekt een stel naar IJsland om een nieuw leven te beginnen, maar na twee jaar constateert een hartsvriendin dat er nog steeds grote spanningen tussen de echtelieden bestaan.
Titel
Het chalet
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2013
279 p.
ISBN
9789400501980 (paperback) 9789400503427 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Hoewel ze elkaars tegenpolen zijn, zijn Sara en Annelies hartsvriendinnen. Sara is mooi, onpraktisch en impulsief, Annelies daarentegen is wat mollig, gestructureerd en verantwoordelijk. Tijdens een trektocht door Peru wordt Annelies smoorverliefd op reisleider Wim. De aantrekkingskracht is wederzijds en Wim volgt Annelies naar Nederland, waar hij zijn job als reisleider inruilt voor een saai kantoorbaantje. Het idyllische huwelijk komt onder druk te staan wanneer Annelies niet zwanger raakt en de hormonenkuren en het vrijen op commando de spontaniteit uit hun relatie doen verdwijnen. Na een bedrijfsfeestje vrijt een dronken Wim met Tessa, een collega. Vrij snel beseft hij echter dat Annelies voor hem nog steeds de ware is en heeft hij spijt van zijn onenightstand. Maar dat is buiten Tessa gerekend, die het koppel begint te stalken. ‘Als ik iets voor mezelf wil hebben, dan laat ik niet meer los,’ schrijft ze in haar dagboek. Daarom besluiten Wim en Annelies tabula rasa te maken in…Lees verder
Hartsvriendinnen Annelies en Sara delen alles met elkaar, totdat Annelies een relatie krijgt met Wim. Annelies raakt verbitterd door haar zeer grote onvervulde kinderwens, waardoor Wim in een dronken bui een keer vreemd gaat. Om hun leven weer op de rails te krijgen, vertrekken Annelies en Wim naar IJsland om daar een bed & Breakfast te beginnen. Na twee jaar nodigen ze Sara en haar nieuwe vriend uit om hun vakantie bij hen op IJsland door te brengen. Na een hartelijke ontvangst voelt Sara al snel de spanningen in het huwelijk van Annelies. En er gebeuren vreemde dingen. Sara wil weten wat er aan de hand is. Eenvoudig chicklitverhaal in vlotte schrijfstijl; redelijke karakteropbouw. Pas aan het eind wordt het verhaal wat spannend. Helaas is het plot nog al voorspelbaar. Tweede thriller, gebaseerd op een idee van de in 2011 overleden schrijver Paul Goeken, die onder het vrouwelijke pseudoniem Suzanne Vermeer diverse populaire vakantiethrillers schreef. Een vrouwenwinterthriller. Normal…Lees verder

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia