Het Columbus mysterie

Steve Berry (auteur), Gert-Jan Kramer (vertaler)
Tom Sagan is een gewaardeerd journalist. Zijn leven wordt geheel onderuitgehaald wanneer een van zijn reportages als een leugen wordt aangemerkt. Hij krijgt één kans om zijn naam te zuiveren. Daarvoor moet hij wel de leugen van Christoffel Columbus ontrafelen.
Titel
Het Columbus mysterie
Auteur
Steve Berry 1955-
Vertaler
Gert-Jan Kramer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Columbus affair
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2013
476 p. : ill.
ISBN
9789026133817 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Al voor Dan Brown schreef Berry zijn eerste mysteriethriller. De tegenstelling tussen die twee is het (het gebrek aan) succes. Toch heeft Berry veel in huis voor zo’n succes: een mooi mysterie, een goede plot, inleefbare personen en veel actie. Het geheel draait om het feit dat Columbus in 1492 een bijzondere schat zou hebben meegenomen, die hij zou hebben verborgen op Jamaica. De schat is van bijzonder belang voor het jodendom. De zoektocht naar de schat en de motieven daarvoor vormen het hoofdgegeven van deze roman. Doordat er ook van oudsher al daartoe aangewezen beschermers actief zijn, ontstaat er een felle strijd, die heel wat slachtoffers kost. We reizen de halve wereld over, worden uitvoerig geïnformeerd over het mysterie, maar Berry neemt er wel ruim de tijd voor. Natuurlijk wil de lezer weten hoe het allemaal afloopt, maar de zenuwen gieren niet door je keel. Normale druk.

Over Steve Berry

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Steve Berry

Steve Berry (1955) is een Amerikaans auteur. Zijn boeken kenmerken zich door een mengeling van historische feiten en fictie.

Bibliografie

Externe link

  • (en) Officiële website
Lees verder op Wikipedia