De veertiende kolonie

Steve Berry (auteur)
+1
De veertiende kolonie
×
De veertiende kolonie De veertiende kolonie

De veertiende kolonie

In de reeks:
Genre:
Geheim agent Cotton Malone wordt door zijn baas naar Rusland gestuurd om te onderzoeken wat er aan de hand is bij het Baikalmeer, waar een groep communisten de dienst lijkt uit te maken.
Titel
De veertiende kolonie
Auteur
Steve Berry 1955-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The 14th colony
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2018
494 p.
ISBN
9789026142550 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Oud KGB-agent Zorin heeft zich tot doel gesteld om met behulp van een kleine kernbom de nieuwe president van Amerika en zijn hele staf om het leven te brengen, zodat zijn eigen land kan profiteren van de chaos die dan zal ontstaan. Hij gebruikt daarbij aanwijzingen die zijn achtergelaten in oude Amerikaanse documenten van een geheim militair genootschap. Die documenten moet hij eerst stelen. Ondertussen zit de gepensioneerde geheim agent Cotton Malone hem op de hielen. De titel van deze thriller (de elfde* met Malone in de hoofdrol) slaat op Canada, dat in de tijd van de Amerikaanse Burgeroorlog tussen de dertien koloniën gezien werd als potentiële veertiende kolonie van Amerika. Spannende thriller, ook nu weer met veel historische feiten, maar ook met veel prietpraat, wat de vaart uit het verhaal haalt en het boek laat uitdijen tot bijna 500 blz. De hoofdpersonen zijn tamelijk zwart-wit neergezet, waarbij de Russen voortdurend het loodje leggen en de Amerikaanse helden altijd zegevie…Lees verder

Over Steve Berry

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Steve Berry

Steve Berry (1955) is een Amerikaans auteur. Zijn boeken kenmerken zich door een mengeling van historische feiten en fictie.

Bibliografie

Externe link

  • (en) Officiële website
Lees verder op Wikipedia