Boek
Nederlands

Tournée Générale. 3, Trends & tradities

+1
Tournée Générale. 3, Trends & tradities
×
Tournée Générale. 3, Trends & tradities Tournée Générale. 3, Trends & tradities

Tournée Générale. 3, Trends & tradities

Wie dacht dat Jean Blaute & Ray Cokes na twee seizoenen Tournée générale niets meer over bier konden bijleren, heeft het helemaal mis. In Tournée générale 3 vervolgen ze hun tocht door de trends en tradities van bierland België - en piepen ze zelfs even over de Franse en Nederlandse grens. Ze laten zich met plezier nog eens onderdompelen in de wereld van aroma's en smaken, ontdekken hoe wetens
Titel
Tournée Générale. 3, Trends & tradities
Andere titel
Tournée Générale. 3, Trends en tradities
Auteur
Sofie Vanrafelghem
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: Van Halewyck, 2013
231 p. : ill.
ISBN
9789461311641 (paperback)

Besprekingen

Met meer dan duizend streekbieren en ruim honderdvijftig brouwerijen volstonden twee reeksen van het televisieprogramma Tournée Générale uiteraard niet om alles over het rijke Belgische bierlandschap te vertellen. Dus haalden de producers Jean Blaute en Ray Cokes nog een keer van stal, samen met de vertrouwde blauwe VW-bus, om een nieuwe ontdekkingstocht te doen. Met aan het eind van de reis opnieuw een speciaal gebrouwen Tournée Générale-bier, en een boek om alle bezochte adressen en geproefde bieren nog een keer te overlopen.
Het concept van het boek (en de reeks) bleef onveranderd. Blaute en Cokes gaan opnieuw langs bij brouwers over heel het land. Een enkele keer bezoeken ze zelfs een brouwerij net over de grens (de Nederlandse trappistenbrouwerij La Trappe in Berkel-Enschot en La Ferme Beck in het Noord-Franse Bailleul). Ook de mix van de bezochte brouwerijen blijft hetzelfde. Zowel heel kleinschalige en ambachtelijke brouwerijen als Den Toetëlèr in Hoeselt (waar onde…Lees verder

Over Sofie Vanrafelghem

Sofie Vanrafelghem (Brugge, 1982) is een Vlaamse biersommelier, docent bierkennis en schrijfster. Ze is internationaal actief als bierconsultante en werkt voor hotelscholen, brouwerijen en horeca.

Biografie

Sofie Vanrafelghem begon rechten te studeren maar veranderde naar communicatiewetenschappen aan de universiteit van Gent. In 2010 behaalde ze haar master in communicatiewetenschappen. In 2006 volgde ze bij Syntra een cursus wijnsommelier. Later, in 2013, volgde ze bij Syntra een cursus zythologie te Gent. In 2012 startte ze met Sofies World.

Vanrafeghem is ook docent Algemene Bierkennis aan een CVO en . Daarnaast is ze jurylid op de biercompetities Brussels Beer Challenge sinds 2013, World Beer Cup sinds 2014 en Mondial de la Bière.

Eerbetoon

  • 2014 - Ereridder van de roerstok
  • 2014 - Bierpersoonlijkheid van het jaar
  • 2017 - Beste culinaire Ambassad…Lees verder op Wikipedia