Boek
Nederlands

De familie Deverill : omnibus

Santa Montefiore (auteur), Erica Feberwee (vertaler)
Bundeling van drie verhalen over de wederwaardigheden van drie Ierse vrouwen, twee nichtjes uit de familie Deverill en de dochter van de kokkin van de familie.
Bevat
Titel
De familie Deverill : omnibus
Auteur
Santa Montefiore
Vertaler
Erica Feberwee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Deverill chronicles
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, copyright 2018
1309 p.
ISBN
9789022585269 (paperback)

Besprekingen

Omnibus met drie eerder afzonderlijk verschenen verhalen die samen een afgeronde reeks vormen. De Ierse familie Deverill, met een landgoed en een kasteel, staat centraal. Het gaat vooral over de nichtjes Kitty en Celia en over Bridie, de dochter van de kokkin van de familie, die de beste vriendinnen zijn. In 'De vrouwen van kasteel Deverill' breekt de Eerste Wereldoorlog uit en worden de meisjes op wrede wijze uit elkaar gehaald. 'Als de rododendron bloeit' speelt tussen de twee wereldoorlogen in. Celia wil de afgebrande familiewoning weer in ere herstellen, Kitty worstelt met een dilemma als haar grote liefde Jack besluit naar Amerika te gaan en Bridie wil haar zoon, die zij moest afstaan, weer terugkrijgen. In 'De laatste roos van de zomer' is het inmiddels 1939 en de vriendschap tussen de drie is niet meer zo sterk als eerst. Twee verhaallijnen, de een over het dood gewaande tweelingzusje van de zoon van Bridie dat in Ierland haar biologische moeder komt zoeken en de ander, die zic…Lees verder

Over Santa Montefiore

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Santa Montefiore, geboren als Santa Palmer-Tomkinson (Winchester, 2 februari 1970), is een Brits schrijfster.

Privé

Montefiore is de dochter van Charles Palmer-Tomkinson en Patricia Palmer-Tomkinson, en zus van Tara Palmer-Tomkinson. Haar vader vertegenwoordigde zijn land met skiën op olympisch niveau tijdens de Olympische Winterspelen van 1964. Haar familie is meer dan dertig jaar bevriend met prins Charles.

Voordat ze Spaans en Italiaans studeerde aan de Universiteit van Exeter, werkte ze een jaar op een Argentijnse ranch. Voordat ze terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk, woonde ze in de jaren negentig jarenlang in Buenos Aires. Vier van haar boeken spelen zich af in Argentinië.

Ze is getrouwd met auteur en historicus Simon Sebag Montefiore, met wie ze twee kinderen heeft. Voor hun huwelijk bekeerde Montefiore zich tot het jodendom.

Bibliografie…Lees verder op Wikipedia

Suggesties