Boek
Nederlands

De laatste reis

Rudy Soetewey (auteur)
Een jonge journalist krijgt begin 20e eeuw het dagboek van een spoorloos verdwenen lid van de Londense society in handen.
Onderwerp
Londen
Extra onderwerp
THR, Psychologische romans
Titel
De laatste reis
Auteur
Rudy Soetewey
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, 1996
262 p.
ISBN
90-290-6011-5

Besprekingen

Aan de hand van een onuitgegeven dagboek laat zich reconstrueren hoe op een oceaanstomer twee lotgenoten elkaar per toeval ontmoeten als ze aan het begin van de 20e eeuw een oversteek maken naar Amerika. Stukje bij beetje ontdekt de lezer hoe het de schuchtere hoofdpersoon en zijn diepbedroefde vrouwelijke gesprekspartner is vergaan in de voorbije jaren en met welk verdriet en ongeluk ze zijn achtervolgd voorafgegaand aan deze reis. In zijn rustige verteltrant laat de auteur, deskundige in e-learning en bekroond detectiveschrijver (Hercule Poirot 2011), de lezer langzaam aan hoop opbouwen op een goede afloop en slaat dan toe. Voor- en nawoord zijn van een journalist, die in 1912 het dagboek kreeg aangeboden. Deze roman heeft een interessante opbouw die bijdraagt tot de spanning. Het boek laat zich niet makkelijk indelen en beweegt zich als het ware tussen het genre van de historische roman en dat van de thriller. De lezer zal er niet om malen en zich met alle genoegen laten meevoeren…Lees verder

Over Rudy Soetewey

Rudy Soetewey (Wilrijk, 10 mei 1955) is een Vlaamse schrijver.

Biografie

Rudy Soetewey woont al jaren in Edegem. Hij is in 1976 afgestuurd als regent aardrijkskunde-wetenschappen aan de rijksnormaalschool van Lier en werkt al meer dan 20 jaar in het gemeenschapsonderwijs. Zijn eerste boek (Bedrieglijke eenvoud) werd in 1992 uitgegeven. In 2007 schreef hij ook een toneelstuk. Zijn boeken werden o.a. bij de uitgeverijen Manteau, Meulenhoff en Kramat gepubliceerd, zijn toneelstukken bij Toneelfonds J. Janssens. Daarnaast is hij ook druk met muziek (Antwerpse, humoristische folkrock). Hij schreef al vele liedjes waar hij echter geen commerciële bedoelingen mee heeft.

Prijzen en nominaties

  • Inbraak (2001) werd genomineerd voor de Hercule Poirotprijs 2001, de Schaduwprijs 2002, en De Gouden strop 2002.
  • Moord (2007) werd genomineerd voor de Gouden Strop…Lees verder op Wikipedia