Dvd
Engels

Mr. Bean collectie

Rowan Atkinson (acteur)
Korte sketches en twee bioscoopfilms rond het personage Mr. Bean.
Bevat
Mr. Bean vol. 1-4 / dir. John Howard Davies (2010 489 min. Engels gesproken, ondertiteling in het Engels voor doven en slechthorenden, Nederlands, Frans, Spaans, Duits, Deens, Noors, Portugees, Fins, Zweeds)
Bean: ultimate disaster movie / dir. Mel Smith (2007 86 min. Engels, Duits gesproken ; ondertiteling in het Engels voor doven en slechthorenden, Nederlands, Deens, Noors, Fins, Zweeds)
Mr. Bean's holiday / dir. Steve Bendelack (2007 85 min. Engels, Frans gesproken ; ondertiteling in het Engels voor doven en slechtorenden, Nederlands, Deens, Noors, Fins, Zweeds)
Titel
Mr. Bean collectie
Acteur
Rowan Atkinson
Taal
Engels
Uitgever
Universal Studios, © 2020
6 dvd-video's
Speelduur
660 min.
EAN
5053083219833 (box)

Besprekingen

‘Mr. Bean’ is een van de bekendste rollen van de Britse acteur Rowan Atkinson, die ook te zien is in onder meer Blackadder, Johnny English, Maigret en The thin blue line. Het personage Mr. Bean werd door Atkinson bedacht voor de sitcom, die liep van 1990-1995 en wereldwijd succesvol was. Bean is intelligent, gemeen, kinderlijk en vindingrijk. In zijn sketches geeft hij een eigen draai aan alledaagse, herkenbare situaties: bij de tandarts, naar de kapper, op het strand, in het hotel, op een kerstfeest, als doe-het-zelver. De verzamelbox bevat 14 (van de 15) televisieafleveringen en enkele extra’s. Verder de twee bioscoopfilms met Bean in de hoofdrol. In ‘Bean, the ultimate disaster movie’ (1997) van Mel Smith is Bean suppoost van de National Gallery in Londen. Zijn superieuren zijn hem liever kwijt dan rijk en sturen hem als zogenaamde expert naar de Verenigde Staten om een lezing te houden over een beroemd schilderij. In ‘Mr. Bean’s holiday’ (2006) van Steve Bendelack wint Bean een va…Lees verder

Over Rowan Atkinson

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eva Rinaldi

Rowan Sebastian Atkinson (Consett, County Durham, Engeland, 6 januari 1955) is een Engels komiek, acteur en scriptschrijver. Hij is vooral bekend door zijn rollen op televisie in de satirische sketch-show Not the Nine O'Clock News en de sitcoms Blackadder, Mr. Bean, The Thin Blue Line en later een serieuze rol als Maigret. Hij was ook succesvol met de bewerkingen van Mr. Bean tot de bioscoopfilms Bean en Mr. Bean's Holiday en de films Johnny English, Johnny English Reborn en Johnny English Strikes Again.

Biografie

Atkinson is de jongste van vier kinderen van agrariër Eric Atkinson en Ella May. Hij werd thuis Anglicaans opgevoed.

Atkinson studeerde elektrotechniek aan de Universiteit van Newcastle en behaalde daarna een mastertitel aan het Queen's College van de Universiteit van Oxford.

CarrièreLees verder op Wikipedia