Boek
Nederlands

Bloedhonden

Robert Muchamore (auteur)
+1
Bloedhonden
×
Bloedhonden Bloedhonden
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
James werkt voor de Britse geheime dienst. Als twee straatbendes in Londen elkaar de oorlog verklaren, moet James infiltereren in de gevaarlijkste straatbende van allemaal. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Spioneren
Titel
Bloedhonden
Auteur
Robert Muchamore
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mad dogs
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2011
402 p.
ISBN
9789054616863 (hardback)

Besprekingen

Hoofdpersoon in deze serie spionageromans is James Adams, die na de dood van zijn moeder bij een jeugdafdeling van de Britse geheime dienst terechtkomt, CHERUB. De leden, allen wezen of in de steek gelaten kinderen tussen 11 en 17 jaar, moeten infiltreren bij geheime operaties. James doet dit werk al jaren en is inmiddels 15 jaar; hij heeft een vriendinnetje. In dit achtste deel moet James informatie inwinnen over rivaliserende straatbendes, die zeer gewelddadig zijn en de Britse onderwereld volkomen beheersen. Het verhaal opent met een korte introductie van CHERUB; achterin wordt aangegeven hoe het de belangrijkste personages verder is vergaan. De serie laat zich vergelijken met die over Alex Rider (Anthony Horowitz) en over de jonge James Bond (Charlie Higson). De personages blijven wat vlak en staan geheel ten dienste van de spanning. Voor liefhebbers van actie en sensatie, die mogelijk wel teleurgesteld zullen zijn door het wat onaffe einde van dit verhaal. Vanaf ca. 13 jaar.

Cherub. Bloedhonden

Toen ik, alweer enkele jaren geleden, het eerste deel van de Cherub-reeks in handen kreeg, had ik zo mijn twijfels. Kinderen en jongeren die gerekruteerd worden voor de Britse geheime dienst, omdat niemand er hen ooit van zou verdenken spionnen te zijn? Klonk heel ongeloofwaardig. Maar bleek het dus niet te zijn.
Of hoofdpersoon James Adams het nu moet gaan zoeken bij milieu-activisten, drugsdealers of een religieuze sekte, als lezer ga je er volledig in mee. Met een in adrenaline gedrenkte pen bezorgt schrijver Robert Muchamore ons flitsend vinnige actieverhalen met ruimte voor humor en emoties. Lekkere wegleesboeken, die perfect voor tv bewerkt kunnen worden, als je het ons vraagt. Zo visueel weet de auteur het te brengen.
Maar goed, missie 8 en boek 8 dus. James wordt verzocht te infiltreren bij een jeugdbende. Enkele van zijn kompanen hebben zich reeds aangesloten bij een rivaliserende bende. Het is een bikkelhard wereldje waarin een paar befaamde drugdealers de plak z…Lees verder