Boek
Nederlands

En de koek ?

Riet Wille (auteur), Annette Boisnard (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Op de verjaardag van Rik eet een aap de koek op. Hardkartonnen beeldverhaal met afbeeldingen in kleur. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 1, AVI Start
Titel
En de koek ?
Auteur
Riet Wille
Illustrator
Annette Boisnard
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 1991
14 p. : ill.
ISBN
90-276-2046-6

Besprekingen

Dit boek vormt samen met 5 andere delen de 3e serie van 'Maan-roos-vis', een reeks boeken bij de leesmethode Veilig leren lezen. Deze serie is zelfstandig te lezen na ongeveer 6 weken leesonderwijs. Verhaal, waarin de aap op de verjaardag van Rik de koek opeet. Het beeldverhaal heeft een eenvoudige verhaalstructuur met herhalingselementen. Het sluit aan bij de belevingswereld van kinderen, hetgeen gezien de beperkte tekstuele mogelijkheden een verdienste te noemen is. De veelkleurige en humoristische illustraties passen uitstekend bij het verhaal. Aantrekkelijke hardkartonnen uitgave voor pas beginnende lezers.

Over Riet Wille

Riet Wille (Gent, 9 april 1954) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Wille groeide op in een gezin van bloemisten, waar haar liefde voor de natuur ontstaat. Ze wilde iets doen met kinderen en taal, daarom studeerde ze logopedie in Gent en daarna neurolinguïstiek aan de VUB. Als logopediste ging ze werken met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en ontdekte de wereld van de kinderpoëzie.

Later ging ze kinderboeken schrijven. Ze schrijft vooral voor beginnende en moeilijke lezers, kinderpoëzie en liedjesteksten.

Werk

In 1984 debuteert Wille met een bundel versjes met als titel Zuurtjes en zoetjes. Later combineert ze haar schrijverschap met een parttime als logopediste op een school voor kinderen met leermoeilijkheden. Ze schrijft tal van boeken voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. In deze boeken hecht ze veel belang aan de interactie tusse…Lees verder op Wikipedia

Suggesties