Boek
Nederlands

Ik ben niet lief

Pim Lammers (auteur), Hélène Jorna (illustrator)
+1
Ik ben niet lief
×
Ik ben niet lief Ik ben niet lief
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Alle mensen vinden Kim altijd lief. Maar dat wil Kim niet! Ze maakt een plan om niet meer lief te zijn. Samenleesboek op AVI-M3 en AVI-M4. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Lief zijn
Leesniveau
AVI 2, AVI M4, AVI M3, AVI 4
Titel
Ik ben niet lief
Auteur
Pim Lammers
Illustrator
Hélène Jorna
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021
43 p. : ill.
ISBN
9789048739516 (hardback)

Besprekingen

Iedereen vindt Kim lief en zegt het ook steeds tegen haar. Maar Kim wil niet lief zijn en schreeuwt dat ook. Maar dat helpt niet, iedereen blijft haar lief vinden. Dus gaat ze dingen doen die niet lief zijn: met proppen gooien, een kuil graven in het wandelpad en van alles in de soep gooien. Maar hoe graag ze het ook wil, het lukt haar niet om iets stouts te doen. Iedereen vindt haar knap en vooral lief. Totdat... Een boek uit de nieuwe serie ‘Samenlezers’* dat op twee verschillende niveaus geschreven is, op AVI-M3 en AVI-M4, zodat kinderen samen kunnen lezen. De teksten op AVI-M3 zijn dik gedrukt en staan vaak in tekstballonnen. De andere teksten op AVI-M4 vertellen het verhaal. De vele kleurige tekeningen geven een mooi aanvullend beeld van het verhaal. Een humoristisch verhaal dat gebruikt kan worden om het lezen samen met een ander te oefenen. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Pim Lammers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pim Lammers

Pim Lammers (2 oktober 1993) is een Nederlandse schrijver. In 2017 verscheen zijn eerste prentenboek Het lammetje dat een varken is met illustraties van Milja Praagman, het allereerste Nederlandse transgender-prentenboek. In 2018 werd het boek bekroond met een Zilveren Griffel en daarmee werd Lammers op 24-jarige leeftijd de jongste winnaar van een Zilveren Griffel ooit. Naast kinderboeken schrijft hij ook voor volwassenen.

Lammers studeerde politicologie en Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

Prijzen

  • 2018 - Zilveren Griffel voor Het lammetje dat een varken is, geïllustreerd door Milja Praagman
  • 2019 - White Raven voor De boer en de dierenarts, samen met illustrator Milja Praagman. De White Raven is een selectie van bijzondere kinder- en jeugdboeken van over de hele wereld, gemaakt door de Internationale Jugendbibliothek in München.
  • 2021 - Nominatie de Bo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties