Boek
Nederlands
Als een cowboy terugkomt van de jacht, is zijn plek ingenomen door een vreemdeling. Het is even wennen maar Koko blijkt reuze mee te vallen. Als Koko op zijn beurt even weggaat, zit Rosa op zijn plaats. Maar ach, er is plek zat in het Wilde Westen! Prentenboek met sfeervolle kleurpotloodtekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Wilde Westen, Cowboys
Titel
Farwest
Auteur
Peter Elliott
Illustrator
Kitty Crowther
Vertaler
Siska Goeminne
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Farwest
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2019
[32] p. : ill.
ISBN
9789462913936 (hardback)

Besprekingen

Prentenboek waarin de ik-figuur samen met zijn hond op jacht gaat. Als hij terugkeert van zijn eerste niet bepaald succesvolle jachtuitstapje ziet hij dat zijn huisgenoten Jeff en Jim iemand in huis hebben opgenomen. Na enige achterdocht blijkt de vreemdeling, een geel mannetje met hoed en laarzen, aardiger te zijn dan in eerste instantie gedacht. Daarna wordt de inmiddels geaccepteerde vreemdeling op zijn beurt weer opgevolgd en zo groeit de gemeenschap tot een bonte en gemêleerde samenleving. Het spreekwoord ‘Opgestaan, plaats vergaan’ ligt ten grondslag aan dit stapelverhaal dat gesitueerd is in het Wilde Westen, met stoere mannen in cowboypakken, kampvuur, bizons en een ruig, berglandschap. De tekst, kort en bondig, staat boven de illustratie en heeft eindrijm. De laatste pagina kan worden uitgeklapt zodat er een extra grote illustratie ontstaat waarop alle toegestroomden een plekje hebben. Het diverse keren bekroonde illustratiewerk van Kitty Crowther kenmerkt zich door opvallend…Lees verder

Over Peter Elliott

Peter John Henry Elliott (Rotherham, 9 oktober 1962) is een voormalige Britse middenlangeafstandsloper, die tussen 1983 en 1991 verschillende medailles won op de Gemenebestspelen, Europese kampioenschappen, wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen. Aan het begin van zijn sportcarrière legde hij zich toe op de 800 m en later op de 1500 m. Hij heeft het Europees record in handen op de zelden gelopen 4 x 800 m estafette.

Biografie

Ondanks een fulltime baan wist Elliott zichzelf tot atleet van wereldklasse te ontwikkelen. Hij begon zijn atletiekcarrière bij Young Athletes League, zijn lokale club.

Op 30 augustus 1982 verbeterde Peter Elliott in Londen met zijn teamgenoten Garry Cook, Steve Cram en Sebastian Coe het Europees record op de 4 x 800 m estafette tot 7.03,89. Op de wereldkampioenschappen van 1983 in Helsinki kwalificeerde hij zich voor de finale van de 800 m, waarin hij vierde werd in 1.44,87. In 1986 w…Lees verder op Wikipedia