Boek
Nederlands
Titel
Charly
Auteur
Patrick De Bruyn
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2014
296 p.
ISBN
9789022329023 (paperback)

Besprekingen

Melissa ziet een indringer in de tuin van haar huis en soms een schommel die nog beweegt. Het was niet de eerste keer. Het maakt haar angstig. Haar man Sven neemt het niet ernstig en Melissa heeft zelfs de indruk dat hij haar uitlacht. Sven meent dat Melissa wat ze ziet te veel associeert met wat in dit huis vroeger gebeurde. Uit een gesprek met de buurvrouw bleek immers dat de vorige eigenaar in zijn huis werd vermoord. Een jeugdige crimineel wilde een vermeende getuige van een geweldpleging met dodelijke afloop het zwijgen opleggen. De minderjarige dochter van het slachtoffer was daarbij aanwezig. Tijdens een etentje in een restaurant beseffen ze dat het vreemd is dat er op een dag een jong meisje, Charly, plots voor hun deur stond en zich als babysit aanbood. Charly is nu bij hun dochter Amanda. Ongerust belt Melissa Charly op vanuit het restaurant. Niemand neemt op, ze krijgt alleen de voicemail te horen. Sven en Melissa geraken in paniek en rijden in hoge snelheid naar huis. 
Lees verder
Charly (18) is vier jaar geleden getuige geweest van de moord op haar vader in de keuken van hun woonhuis. In dit huis woont nu een jong gezin. Charly studeert nu psychologie. Ze krijgt een heftige, erotische relatie met Allison. Deze is ongelijkwaardig door de dominantie van een van hen. De lezer voelt hierdoor de dreiging. Als de nieuwe bewoners een ongeluk krijgen, komen de twee verhaallijnen samen. Het eerste deel van het verhaal is afstandelijk en in de derde persoon geschreven. De namen van de verhaalpersonen worden pas na enkele pagina's genoemd. Het tweede deel, waarin de liefdesrelatie tussen Charly en Allison zich ontwikkelt en dat expliciete seksscènes bevat, heeft levendige dialogen en hierin gaan de meiden voor de lezer leven. De overige delen gaan over het politieonderzoek en daarin verlopen de dialogen stroef. Soms is onduidelijk wie praat, of praten verhaalpersonen tegen zichzelf. Voor de Nederlandse markt staan er regelmatig lastige of onbekende woorden in de tekst. D…Lees verder

Over Patrick De Bruyn

Patrick De Bruyn (Halle, 22 augustus 1955) is een Vlaams misdaadauteur.

Biografie

Hij studeerde psychologie en kwam terecht in de personeelsrekrutering.

Werk

In 1998 verscheen zijn eerste misdaadroman, File, in 2000 gevolgd door Indringer. Tussen 2001 en 2006 schreef hij de drie thrillers Vermist, Verminkt en Verdoemd. Met Verliefd brak Patrick De Bruyn in 2007 definitief door bij het grote publiek. Passie kwam uit in het voorjaar van 2008. Eveneens in 2008 verscheen een volledig herziene editie van Indringer.

Zijn thrillers worden gekenmerkt door een beschrijving van gewone mensen die door het noodlot of door eigen toedoen in een nachtmerrie belanden.

Zijn boeken werden genomineerd voor de Gouden Strop (1 x), de Diamanten Kogel (2 x) en de Hercule Poirotprijs (4 x).

Met Dodelijk Verlangen won hij de Hercule Poi…Lees verder op Wikipedia