E-boek
Nederlands

Leven en wandel van Zorbás de Griek

Nikos Kazantzákis (auteur), Hero Hokwerda (vertaler)
Leven en wandel van Zorbás de Griek is het wereldberoemde verhaal van de vriendschap tussen een teruggetrokken schrijver die voortdurend wordt geplaagd door twijfels en die alles probeert te beredeneren, en een levenskunstenaar die vertrouwt op zijn gevoel en instinct en die in volledige harmonie leeft met zichzelf en de wereld. Er is voor de lezer dan ook veel te vinden in deze rijke rom
Onderwerp
Kreta, Vriendschap
Titel
Leven en wandel van Zorbás de Griek / Nikos Kazantzakis
Auteur
Nikos Kazantzákis 1883-1957
Vertaler
Hero Hokwerda
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Modern Grieks (vanaf 1453)
Oorspr. titel
Víos ke politía tou Aléxi Zorbá
Uitgever
Amsterdam: Wereldbibliotheek, 2015
1 digitaal bestand
ISBN
9789028441323
CloudLibrary
3fk1wz9

Over Nikos Kazantzákis

CC BY 3.0 - Foto van/door Μουσείο N. Καζαντζάκη / Kazantzakis Museum

Níkos Kazantzákis (ook getranslittereerd als Kazandzákis) (Grieks: Νίκος Καζαντζάκης) (Iraklion 18 februari 1883 – Freiburg im Breisgau, 26 oktober 1957) was een van de belangrijkste Griekse schrijvers van de 20e eeuw.

Levensloop

Nikos Kazantzakis werd in 1883 geboren in Iraklion op Kreta, toenmalig onderdeel van het Ottomaanse Rijk. Hij studeerde rechten in Athene en filosofie in Parijs bij Henri Bergson. Zijn carrière als schrijver begon hij als journalist. Daarnaast was Kazantzákis politiek actief: op jeugdige leeftijd bekleedde hij reeds een directeursfunctie op het Griekse ministerie van Sociale Zaken, en na de Eerste Wereldoorlog kreeg hij de leiding van een commissie voor de repatriëring van Griekse vluchtelingen die, op de vlucht voor het oorlogsgeweld in Turks Klein-Azië, naar de Kaukasus en Zuid-Rusland waren gevlucht. Door zijn optreden werden 150.000 Grieken gered van een hongerdood in Rusland.

Kazantz…Lees verder op Wikipedia