E-boek
Nederlands

Christus wordt weer gekruisigd

Nikos Kazantzákis (auteur), Hero Hokwerda (vertaler)
Het volgende meesterwerk van Nikos Kazantzakis, auteur van Leven en wandel van Zorbás de Griek
In de jaren na de Russische Revolutie komt een groep haveloze vluchtelingen een welvarend Grieks dorp in het Osmaanse Turkije binnenlopen. De vluchtelingen – vrouwen, oude mannen en kinderen, onder aanvoering van een bejaarde priester – zijn Grieken die door de Turken uit hun dorp zijn verdreven,
Titel
Christus wordt weer gekruisigd
Auteur
Nikos Kazantzákis 1883-1957
Vertaler
Hero Hokwerda
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Modern Grieks (vanaf 1453)
Oorspr. titel
O Christós xanastavrónete
Uitgever
Amsterdam: Wereldbibliotheek, 2016
1 digitaal bestand
ISBN
9789028441699
CloudLibrary
3fk2q89

Over Nikos Kazantzákis

CC BY 3.0 - Foto van/door Μουσείο N. Καζαντζάκη / Kazantzakis Museum

Níkos Kazantzákis (ook getranslittereerd als Kazandzákis) (Grieks: Νίκος Καζαντζάκης) (Iraklion 18 februari 1883 – Freiburg im Breisgau, 26 oktober 1957) was een van de belangrijkste Griekse schrijvers van de 20e eeuw.

Levensloop

Nikos Kazantzakis werd in 1883 geboren in Iraklion op Kreta, toenmalig onderdeel van het Ottomaanse Rijk. Hij studeerde rechten in Athene en filosofie in Parijs bij Henri Bergson. Zijn carrière als schrijver begon hij als journalist. Daarnaast was Kazantzákis politiek actief: op jeugdige leeftijd bekleedde hij reeds een directeursfunctie op het Griekse ministerie van Sociale Zaken, en na de Eerste Wereldoorlog kreeg hij de leiding van een commissie voor de repatriëring van Griekse vluchtelingen die, op de vlucht voor het oorlogsgeweld in Turks Klein-Azië, naar de Kaukasus en Zuid-Rusland waren gevlucht. Door zijn optreden werden 150.000 Grieken gered van een hongerdood in Rusland.

Kazantz…Lees verder op Wikipedia