Boek
Engels
Twee Amerikaanse liefdesgeschiedenissen, een van een ouder paar kunstliefhebbers en een van een jonger stelletje. komen uiteindelijk bij elkaar.
Extra onderwerp
ROM, Romantisch verhaal
Titel
The longest ride
Auteur
Nicholas Sparks
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Sphere, 2013
XI, 398 p.
ISBN
9780751549959 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Ira (91) raakt bekneld in zijn auto. Het lijkt of niemand hem zal vinden, maar wie zit daar plots naast hem? Zijn lang overleden vrouw Ruth, en, hallucinatie of niet, die twee hebben elkaar nog wat te zeggen. Verder is er de aantrekkingskracht tussen Luke en Sophia. Kan dat, een relatie tussen een rodeocowboy en een kunstgeschiedenisstudente? Zo ontspint zich het (levens)verhaal van twee liefdesparen waarin immigratie (vlucht voor de nazi's) een rol speelt, de ontwikkelingen in de kunst van kort na de Tweede Wereldoorlog (Pollock, Warhol), maar ook: het leven op de campus, en stoere westerntaferelen. Wisselend perspectief-roman met grondig afgehechte plot, maar toch een wat drakerig einde (je gaat je afvragen of de sterschrijver al aan de verfilming (reeds geregeld!) zat te denken). Sparks' ware verdienste is echter het schilderen van het kleine gebaar, de intimiteit tussen mensen, dagelijks leven. De auteur maakte furore met o.a. 'The notebook' (1996) en 'Safe haven'*(beide verfilmd)…Lees verder

Over Nicholas Sparks

Nicholas Charles Sparks (Omaha, Nebraska, 31 december 1965) is een Amerikaans auteur. Hij schreef romans over verschillende thema’s zoals geloof, liefde, drama en het lot. Hij heeft tot nu toe 21 boeken gepubliceerd en woont tegenwoordig in New Bern, North Carolina, met zijn vrouw Cathy en hun vijf kinderen (drie zonen Miles Andrew, Ryan Cote, en Landon, en tweelingdochters Lexie Danielle en Savannah Marin).

Biografie

Nicholas Sparks is geboren op oudejaarsavond in Omaha, Nebraska als zoon van Patrick Michal Sparks, een professor, en Jill Emma Marie Sparks, een huismoeder en de assistente van een optometrist. Hij heeft een broer Michael Earl "Micah" Sparks (1964) en een overleden zus Danielle "Dana" Sparks (1966–2000). Sparks is rooms-katholiek opgevoed en heeft Duitse, Tsjechische, Engelse en Ierse voorouders.

Omdat zijn vader nog studeerde toen Sparks geboren werd verhuisde het gezin vaak. Nog voordat hij acht jaar was …Lees verder op Wikipedia