Boek
Nederlands

Kansloos

Mel Wallis de Vries (auteur), Chris Hoefsmit (fotograaf)
Anne (ik-persoon) verblijft met haar vriendin Maxime en drie andere jongeren een week in een vervallen blokhut. Er gebeuren vreemde dingen, en ze hebben amper bereik. Dan krijgen ze een geheimzinnig bericht: ga niet naar buiten als je in leven wilt blijven. Moeten ze het bericht opvolgen? Vanaf ca. 15 jaar.
Extra onderwerp
thriller, Thrillers (jeugd)
Titel
Kansloos
Auteur
Mel Wallis de Vries
Fotograaf
Chris Hoefsmit
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2021
221 p. : ill.
ISBN
9789026158087 (hardback)

Besprekingen

Anne (ik-persoon) heeft haar vriendin Maxime beloofd een weekje mee te gaan op vakantie, samen met drie andere jongeren die ze nog niet kent. Het huisje blijkt een vervallen blokhut, met amper bereik, stoppen die steeds springen en opvallend veel laaghangende mist. Wanneer de vijf via hun socials een geheimzinnig bericht ontvangen, wordt alles nog dreigender. Het bericht laat weinig te raden over: ga niet naar buiten als je in leven wilt blijven, en alleen het blootgeven van hun diepste geheimen biedt een kans om weg te komen. Waar ze eerst proberen elkaar te helpen, is het al snel ieder voor zich… Het is een recept dat Mel Wallis de Vries al eerder succesvol gebruikte in 'Vals' (2018): een groepje vrienden, een vakantiehuis, en dingen die vreselijk misgaan. De auteur weet goed aan te sluiten bij de doelgroep, onder andere door de vorm (het lopende verhaal afgewisseld met ‘vlogs’), hedendaags maar niet overdreven populair taalgebruik, en verwijzingen naar bekende tv-series. Fans zulle…Lees verder

Over Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries (Leiden, 8 februari 1973) is een Nederlandse auteur van jeugdliteratuur.

Ze studeerde biologie en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen; ze studeerde af in 1997. Hierna werkte ze als freelancejournalist voor De Telegraaf, waarna ze ging werken in de marketing.

In 2019 verscheen de film Vals die gebaseerd is op haar gelijknamige boek uit 2010.

Onderscheiding

De Vries won in het totaal tussen 2012 en 2019 zeven keer de Prijs van de Jonge Jury waarvan de laatste zes keer op rij.

Persoonlijk

Wallis de Vries is moeder van drie kinderen.

Bibliografie

  • 2005: Uitgespeeld
  • 2006: Verblind
  • 2007: Buiten zinnen
  • 2008: Fout
  • 2009: Waanzin
  • 2010: Vals – Winnaar van de Prijs van de Jonge Jury 2012
  • Lees verder op Wikipedia