Boek
Nederlands

Kikker en de wind

Max Velthuijs (naar het werk van), A.Film (illustrator)
+1
Kikker en de wind
×
Kikker en de wind Kikker en de wind
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Titel
Kikker en de wind / naar Max Velthuijs
Naar het werk van
Max Velthuijs
Illustrator
A.Film
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2012
[26] p. : ill.
ISBN
9789025855970 (hardback)

Besprekingen

Als Kikker buiten een kijkje gaat nemen, wordt hij al snel door de storm zijn huisje weer ingeblazen. Als daarna de wind de boom naast zijn huisje omblaast, kan Kikker niet meer naar buiten. De volgende dag is de storm gaan liggen en bevrijden Kikkers vrienden hem door de boom aan stukken te hakken en te zagen. Op de plaats van de oude boom wordt een nieuwe geplant. Mooi uitgevoerd, oblong prentenboek met Kikker in de hoofdrol en zijn vrienden Haas, Rat, Eend en Varkentje in belangrijke bijrollen. Het boek volgt het bekende concept van vele Kikkerboeken. Eenvoudige, fris gekleurde tekeningen en een eenvoudig verhaaltje met een bepaald thema, die elkaar uitstekend aanvullen. Natuurlijk over vriendschap, maar ditmaal opgehangen aan het thema herfststorm. Gelukkig zijn er vrienden om te helpen en heeft het verhaal een positief einde. Veertiende deel uit de serie ‘Kikker & Vriendjes’*, gebaseerd op de gelijknamige animatieserie die in 2008 voor het eerst werd uitgezonden. De serie is geba…Lees verder

Kikker en de wind

Tijdens zijn ontbijt hoort Kikker een vreemd geluid. Hij gaat kijken wat er aan de hand is. De wind giert en slaat om zijn oren. Het stormt. Kikker vindt het wel grappig. Door een windstoot vliegt hij zijn huisje weer binnen. Dan hoort hij een oorverdovend lawaai. Dit vindt Kikker opeens niet meer zo grappig. Wanneer hij van de schrik bekomen is, ziet hij dat zijn huisje bedolven ligt onder de kruin van een omgevallen boom. Hij kan zijn huisje zelfs niet meer uit. Kikker wacht angstig af.
Het zoveelste boekje over Kikker en zijn vriendjes op basis van de animatiereeks naar Max Velthuys. De verhaaltjes en de kleurrijke illustraties blijven leuk en boeiend voor peuters en kleuters. Al kunnen zij niet op tegen het oorspronkelijke werk van Max Velthuijs zelf.

Over Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bert Verhoeff voor Anefo

Max Velthuijs (Den Haag, 22 mei 1923 – 25 januari 2005) was een Nederlandse schrijver en tekenaar van kinderboeken.

Biografie

Na het doorlopen van de Handelsschool in Den Haag volgde Velthuijs in 1944 korte tijd de opleiding grafisch ontwerp aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. In het schooljaar 1945-1946 studeerde hij kosteloos aan de KABK in Den Haag. Rond 1950 maakte hij een aantal stofomslagen voor boeken, onder meer van Willem van Iependaal. Lange tijd was hij werkzaam in de reclame. Vanaf 1962 maakte hij zijn eerste illustraties voor kinderboeken. Hij won met zijn vroegere werk twee keer een Gouden Penseel voor zijn illustraties bij Het goedige monster en de rover (1977) en voor Klein mannetje vindt het geluk (1986).

Max Velthuijs brak nationaal en later ook internationaal door met de boeken over Kikker. Zijn eerste Kikkerboek, Kikker is verliefd dat in 1989 verscheen, werd in een twi…Lees verder op Wikipedia