Zomernacht : literaire thriller

Linda van Rijn (auteur)
+1
Zomernacht : literaire thriller
×
Zomernacht : literaire thriller Zomernacht : literaire thriller

Zomernacht : literaire thriller

Genre:
Een vrouw herinnert zich nog dat jaren geleden een kind verdween op zomerkamp en nu zij zelf als begeleidster meegaat, verdwijnt er alweer een kind.
Extra onderwerp
THR
Titel
Zomernacht : literaire thriller
Auteur
Linda van Rijn
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Uitgeverij Marmer, © 2018
217 p.
ISBN
9789460684029 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Jaren geleden verdween een kind op een zomerkamp. Zijn lichaam werd dood teruggevonden. Laurien was als kind ook op dat kamp en behoort nu tot de leiding. Wanneer ze in de zomer naar het kamp gaat, slaat het noodlot opnieuw toe en verdwijnt er alweer een kind. De auteur (1974) schreef al meerder boeken, waaronder: ‘Casa Ibiza’*, ‘Zeezicht’** en ‘Zomerhuis’***. Dit is een psychologische thriller waarin de lezer het standpunt van Laurien volgt. Er is door het verhaal heen slechts een lichte spanning voelbaar. Daarnaast is de ontknoping voorspelbaar. Toch een aangenaam boek met een vlotte schrijfstijl. De personages worden niet helemaal uitgediept, maar hun gevoelens komen wel als echt over.

Over Linda van Rijn

Linda van Rijn is een schrijverspseudoniem van Mariëtte Middelbeek, die onder die schuilnaam sinds 2011 boeken uitbrengt. Middelbeek onthulde pas na elf jaar, in april 2022, dat Van Rijn haar alter ego is. Tot de onthulling was het niet bekend dat Van Rijn een pseudoniem van een andere schrijfster was.

Van Rijn behoort tot een van de bestverkochte Nederlandse thrillerauteurs, in 2021 behaalde ze met haar verkoopresultaten de tweede plaats.

Historie

Sinds 2011 worden er boeken in het thrillergenre uitgebracht onder de naam "Linda van Rijn" bij boekenuitgeverij Uitgeverij Marmer, deze boeken spelen zich vaak af op vakantiebestemmingen in binnen- en buitenland. Van Rijn maakte haar schrijversdebuut met het boek Last minute dat in april 2011 verscheen. In juni 2012 wist Van Rijn met haar boek Blue Curaçao voor het eerst De Bestseller 60 van bestverkochte boeken in Nederland te behalen.

Hierop volgend b…Lees verder op Wikipedia