Boek
Nederlands

Winter chalet : literaire thriller

Linda van Rijn (auteur)
+1
Winter chalet : literaire thriller
×
Winter chalet : literaire thriller Winter chalet : literaire thriller

Winter chalet : literaire thriller

Genre:
Titel
Winter chalet : literaire thriller
Auteur
Linda van Rijn
Taal
Nederlands
Editie
5
Uitgever
Baarn: Marmer, 2013
226 p.
ISBN
9789460681578 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Vier vriendinnen gaan samen op skivakantie in Duitsland, maar dan wordt één van de vrouwen dood aangetroffen, brutaal vermoord met een baksteen. De drie overgebleven vriendinnen vermoeden dat de ex van één van hen erachter zit, maar algauw komen er andere zaken aan het licht. Aan rechercheur Wolfsberg om de dader te vinden.
Ook al heeft het verhaal niet veel om het lijf, de spanning zit wel goed. Dit heeft voor een groot stuk te maken met het vertelstandpunt. In het eerste deel van het boek wordt er geschreven vanuit het standpunt van Karen, die verderop in het boek wordt vermoord. Zo kom je meer te weten over de gedachten en gevoelens van het slachtoffer, maar blijven de andere personages nog in de schaduw. Na de dood van Karen komt Annemieke, één van haar vriendinnen, aan het woord. Op dezelfde manier leer je haar kennen, maar blijven de motieven van de andere vriendinnen nog onbekend. Dit zorgt voor behoorlijk wat spanning. De ontknoping van deze vrij eenvoudige plot
Lees verder
Wanneer vier vriendinnen op wintersport in Oostenrijk zijn, wordt een van hen vermoord. De reden voor de moord is onduidelijk, ook voor de politie. Alle vier hebben ze hun geheimen en een van de partners stuurt dreigende sms’jes. De schrijfster is erin geslaagd om een sfeervol verhaal te schrijven, ook lezers die niet van skiën houden, raken in de ban van de sneeuw. De spanning bij de vriendinnen stijgt, net als bij de lezer. Een onderhoudende en geslaagde thriller, te vergelijken met boeken van Esther Verhoef en Saskia Noort. Normale druk.

Over Linda van Rijn

Linda van Rijn is een schrijverspseudoniem van Mariëtte Middelbeek, die onder die schuilnaam sinds 2011 boeken uitbrengt. Middelbeek onthulde pas na elf jaar, in april 2022, dat Van Rijn haar alter ego is. Tot de onthulling was het niet bekend dat Van Rijn een pseudoniem van een andere schrijfster was.

Van Rijn behoort tot een van de bestverkochte Nederlandse thrillerauteurs, in 2021 behaalde ze met haar verkoopresultaten de tweede plaats.

Historie

Sinds 2011 worden er boeken in het thrillergenre uitgebracht onder de naam "Linda van Rijn" bij boekenuitgeverij Uitgeverij Marmer, deze boeken spelen zich vaak af op vakantiebestemmingen in binnen- en buitenland. Van Rijn maakte haar schrijversdebuut met het boek Last minute dat in april 2011 verscheen. In juni 2012 wist Van Rijn met haar boek Blue Curaçao voor het eerst De Bestseller 60 van bestverkochte boeken in Nederland te behalen.

Hierop volgend b…Lees verder op Wikipedia