Provence : thriller

Linda van Rijn (auteur)
+1
Provence : thriller
×
Provence : thriller Provence : thriller

Provence : thriller

Genre:
Op de dag na zijn huwelijksnacht wordt de bruidegom levenloos in een ondiepe vijver gevonden.
Onderwerp
Provence
Titel
Provence : thriller
Auteur
Linda van Rijn
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Uitgeverij Marmer, 2021
188 p.
ISBN
9789460684708 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Onder pseudoniem Linda van Rijn heeft de auteur (1974) in tien jaar tijd 27 boeken gepubliceerd. Allemaal volgens hetzelfde recept: een exotisch oord, relatieproblemen en een beetje spanning. Dunne zomerniemendalletjes die lekker weglezen, maar niets om het lijf hebben. Dit verhaal speelt zich af in de Provence. Een beroemd Nederlands paar belooft elkaar trouw in een sprookjesachtig kasteel. Nadia, hoofdpersoon, visagiste van bekende en beroemde Nederlanders, krijgt ook een invitatie. Samen met haar 9-jarige dochter tuft zij naar Frankrijk. De bruiloft is een sprookje, de entourage schitterend. Helaas heeft de bruidegom een zwak voor vrouwelijk schoon en klopt in de huwelijksnacht op de deur van Nadia die ooit een kortstondige relatie met hem had. Hij wordt handtastelijk, maar zij wordt gered door haar dochter. De volgende dag wordt de bruidegom levenloos in een ondiepe vijver gevonden. Dan wordt het nog even spannend.

Over Linda van Rijn

Linda van Rijn is een schrijverspseudoniem van Mariëtte Middelbeek, die onder die schuilnaam sinds 2011 boeken uitbrengt. Middelbeek onthulde pas na elf jaar, in april 2022, dat Van Rijn haar alter ego is. Tot de onthulling was het niet bekend dat Van Rijn een pseudoniem van een andere schrijfster was.

Van Rijn behoort tot een van de bestverkochte Nederlandse thrillerauteurs, in 2021 behaalde ze met haar verkoopresultaten de tweede plaats.

Historie

Sinds 2011 worden er boeken in het thrillergenre uitgebracht onder de naam "Linda van Rijn" bij boekenuitgeverij Uitgeverij Marmer, deze boeken spelen zich vaak af op vakantiebestemmingen in binnen- en buitenland. Van Rijn maakte haar schrijversdebuut met het boek Last minute dat in april 2011 verscheen. In juni 2012 wist Van Rijn met haar boek Blue Curaçao voor het eerst De Bestseller 60 van bestverkochte boeken in Nederland te behalen.

Hierop volgend b…Lees verder op Wikipedia