Boek
Nederlands

Off piste : literaire thriller

Linda van Rijn (auteur)
+1
Off piste : literaire thriller
×
Off piste : literaire thriller Off piste : literaire thriller

Off piste : literaire thriller

Genre:
Tijdens een wintersportvakantie van een groep vrienden krijgt een van hen een ongeluk met haar snowboard en belandt in coma. Er lijkt opzet in het spel te zijn.
Titel
Off piste : literaire thriller
Auteur
Linda van Rijn
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Baarn: Marmer, 2013
214 p.
ISBN
9789460681516 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Nicolette, Saskia en Judith gaan al jaren met hun partners op skivakantie. Peter hoort ook al eeuwen bij het vriendengroepje, maar heeft, na een relatie met de zus van een van de vrienden, een nieuwe vriendin. Op de kennismakingsavonden viel ze bij iedereen in de smaak, dus werden ze beiden meegevraagd naar het Oostenrijkse Saalbach. Daar wordt echter al snel duidelijk dat gebeurtenissen uit hun gemeenschappelijke schoolverleden een weerslag hebben in het heden, zodat de irritaties omslaan in spanningen. Voor de lezer wordt duidelijk dat één van hen gepest wordt, maar wie en door wie?
Tijdens het skiën loopt het fout en raakt Nicolette, de gangmaakster van de groep, in een coma. Haar zus vliegt over uit Nederland en een plaatselijke rechercheur ontdekt dat er iets aan de hand is met haar snowboard. Is het toeval of heeft iemand ermee geknoeid?
Off piste is al de derde skithriller van Van Rijn, maar het is niet haar beste. Het eerste deel kabbelt lekker weg, met veel vakan…Lees verder
Tijdens de wintersportvakantie van vier bevriende stellen die elkaar al kennen sinds hun jeugd, krijgt een van hen een ongeluk met haar snowboard en belandt in coma. De politie ontdekt al snel dat er opzet in het spel is en start een onderzoek dat zich richt op de vriendenclub. Maar omdat ze elkaar al zo lang kennen, lijkt het onwaarschijnlijk dat een van hen de dader is. Eenvoudig, tamelijk voorspelbaar verlopend verhaal dat vooral veel gezelligheid uitstraalt in een sfeer die iedere vriendenclub kent. Ogenschijnlijk vindt iedereen elkaar leuk, maar onderhuids zijn er spanningen. De details die nodig zijn voor de ontknoping, worden echter tamelijk opvallend in het verhaal weggestopt zodat een ervaren lezer van spannende boeken halverwege de afloop al ziet aankomen. Het taalgebruik is eenvoudig, de dialogen alledaags, de karakters stereotiep. Voor vooral vrouwelijke lezers. Normale druk.

Over Linda van Rijn

Linda van Rijn is een schrijverspseudoniem van Mariëtte Middelbeek, die onder die schuilnaam sinds 2011 boeken uitbrengt. Middelbeek onthulde pas na elf jaar, in april 2022, dat Van Rijn haar alter ego is. Tot de onthulling was het niet bekend dat Van Rijn een pseudoniem van een andere schrijfster was.

Van Rijn behoort tot een van de bestverkochte Nederlandse thrillerauteurs, in 2021 behaalde ze met haar verkoopresultaten de tweede plaats.

Historie

Sinds 2011 worden er boeken in het thrillergenre uitgebracht onder de naam "Linda van Rijn" bij boekenuitgeverij Uitgeverij Marmer, deze boeken spelen zich vaak af op vakantiebestemmingen in binnen- en buitenland. Van Rijn maakte haar schrijversdebuut met het boek Last minute dat in april 2011 verscheen. In juni 2012 wist Van Rijn met haar boek Blue Curaçao voor het eerst De Bestseller 60 van bestverkochte boeken in Nederland te behalen.

Hierop volgend b…Lees verder op Wikipedia