Piste alarm

Linda van Rijn (auteur)
Tijdens een skivakantie in Oostenrijk met het hele gezin verdwijnt de 4-jarige zoon des huizes.
Extra onderwerp
Thrillers
Titel
Piste alarm
Auteur
Linda van Rijn
Taal
Nederlands
Editie
5
Uitgever
Baarn: Marmer, 2012
245 p.
ISBN
9789460680977 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Twee ouders genieten met hun drie kinderen van een skivakantie in het Oostenrijkse Kirchberg. Vooral de jongste, de 4-jarige Marius, is enthousiast over het nieuwe avontuur en hij wil zo snel mogelijk de berg af suizen. Als hij tijdens een skiles opeens verdwenen blijkt te zijn en niet wordt teruggevonden, ziet rechercheur Günter Wolfsberg meteen de overeenkomst met de verdwijning van een ander klein jongetje, twintig jaar geleden. Het verhaal is goed opgebouwd en wordt verteld vanuit de verschillende hoofdpersonen. Langzaam aan wordt duidelijk wie van de mensen rondom Marius verantwoordelijk zouden kunnen zijn voor de ontvoering. De auteur die past in het rijtje Esther Verhoef, Saskia Noort, Marion Pauw e.a., heeft niet alleen een spannend, maar ook een herkenbaar thema beschreven. Normale druk.

Over Linda van Rijn

Linda van Rijn is een schrijverspseudoniem van Mariëtte Middelbeek, die onder die schuilnaam sinds 2011 boeken uitbrengt. Middelbeek onthulde pas na elf jaar, in april 2022, dat Van Rijn haar alter ego is. Tot de onthulling was het niet bekend dat Van Rijn een pseudoniem van een andere schrijfster was.

Van Rijn behoort tot een van de bestverkochte Nederlandse thrillerauteurs, in 2021 behaalde ze met haar verkoopresultaten de tweede plaats.

Historie

Sinds 2011 worden er boeken in het thrillergenre uitgebracht onder de naam "Linda van Rijn" bij boekenuitgeverij Uitgeverij Marmer, deze boeken spelen zich vaak af op vakantiebestemmingen in binnen- en buitenland. Van Rijn maakte haar schrijversdebuut met het boek Last minute dat in april 2011 verscheen. In juni 2012 wist Van Rijn met haar boek Blue Curaçao voor het eerst De Bestseller 60 van bestverkochte boeken in Nederland te behalen.

Hierop volgend b…Lees verder op Wikipedia