Kruis en munt

Koen Strobbe (auteur)
+1
Kruis en munt
×
Kruis en munt Kruis en munt

Kruis en munt

In de reeks:
Genre:
Titel
Kruis en munt
Auteur
Koen Strobbe
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Aspe NV, 2016
392 p.
ISBN
9789022332641 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De dood in de Provence

Koen Strobbe was ooit directeur van Bonanza, het tijdschrift van Wouter Vandenhaute en Woestijnvis dat Humo van de troon zou stoten. Toen dat mislukte liet Strobbe, die voordien een mooie carrière in de media opbouwde, zich uitkopen, trok met zijn vrouw naar Zuid-Frankrijk en startte er een wijnbedrijf dat nu ...

Koen Strobbe was ooit directeur van Bonanza, het tijdschrift van Wouter Vandenhaute en Woestijnvis dat Humo van de troon zou stoten. Toen dat mislukte liet Strobbe, die voordien een mooie carrière in de media opbouwde, zich uitkopen, trok met zijn vrouw naar Zuid-Frankrijk en startte er een wijnbedrijf dat nu ruim 18.000 flessen per jaar produceert. Vorig jaar stuurde hij een verhaal in voor de eerste Pieter Aspe Award en werd prompt een van de drie laureaten. Onder de vleugels van de meester verschijnt nu zijn eerste misdaadverhaal: Kruis en munt.

In het begin van het boek zit een scène die erg doet denken aan het beroemde fragment uit The Godfather waarin een man een paardenkop in zijn bed vindt. In Kruis en munt is het geen paardenkop die tussen de lakens ligt, maar een milt. Die gruwelijke ontdekking doet Isabel Sax, een jonge sterrenchef die naar de Provence is gereisd om er met haar vriend een nieuw leven op te bouwen. All…Lees verder

Chef-kok Isabel Sax wil samen met haar partner Bas een nieuw begin maken en in het zuiden van Frankrijk een klein relaxed restaurantje beginnen. Bas reist vooruit om al een en ander te regelen. Als Isabel een week later arriveert, is Bas spoorloos verdwenen. Na een lugubere ontdekking in haar hotelkamer roept ze de politie te hulp, die echter weinig lijkt te ondernemen. Gelukkig heeft Isabel het adres van de Franse oud-gendarme David. Met hem komt ze op het spoor van pooiers en orgaanhandelaren die meer blijken te weten over het lot van Bas. Even wennen aan het volle taalgebruik van Belg Strobbe (‘De embryonale zon zwol een millimeter aan’) en Isabel huppelt wel erg makkelijk van Bas naar David, maar toch staat er een sterk plot en verhaal. Debuut van Koen Strobbe, winnaar van de Aspe Award 2015.

Over Koen Strobbe

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Koen Strobbe (self portrait)

Koen Strobbe (1964) is een Vlaams auteur van literaire thrillers die zich afspelen in Zuid-Frankrijk. In zijn laatste roman zet hij de stap van het pure thrillergenre naar psychologische romans. Daarnaast schrijft hij ook wekelijks een column in Libelle, over het leven op het Franse platteland.

Loopbaan

Hij debuteerde in 2016 met Kruis en munt, dat meteen een bestseller werd en wekenlang in de boekentop stond. Later dat jaar won hij met dat boek ook de Hercule Poirot-debuutprijs (Fred Braekman Award).

Voor hij voltijds auteur werd, werkte Strobbe bij De Persgroep en Woestijnvis. Daarna werd hij wijnbouwer in Zuid-Frankrijk. Hij studeerde Germaanse filologie.

Bibliografie

  • Kruis en munt (2016 - Manteau)
  • Blankenberge Blues (2017 - Manteau), geschreven met Pieter Aspe
  • De wolf van Colombes (2017 - Manteau)
  • De tragische e…Lees verder op Wikipedia