Boek
Nederlands

Grote Anna leert skiën

Kathleen Amant (auteur)
+1
Grote Anna leert skiën
×
Grote Anna leert skiën Grote Anna leert skiën

Grote Anna leert skiën

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Anna gaat op skivakantie. Omdat ze net zo goed wil skie͏̈n als papa en mama, gaat ze op skiles. Prentenboek met eenvoudige, paginagrote verfillustraties in heldere kleuren over skie͏̈n. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Skiën
Titel
Grote Anna leert skiën
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
[26] p. : ill.
ISBN
9789044818215 (hardback)

Besprekingen

Grote Anna kijkt vol verwachting uit naar haar eerste skilessen, want ze wil net zo goed leren skiën als haar ouders en broer. Groot vierkant prentenboek. Vijfde deel* over de bekende en groter geworden eigengereide Anna, die in nieuwe situaties spelenderwijs allerlei vaardigheden leert. De blokken begrijpelijke tekst, in schreefloos lettertype, vormen een geheel met de grote duidelijke, zwartomlijnde tekeningen in sprekende kleuren. De vrolijke illustraties beslaan steeds een dubbele pagina. Aantrekkelijke stevig gebonden uitvoering met Anna in skiuitrusting in de sneeuw op het omslag. Deze aanschouwelijke en op kleuters afgestemde uitgave is uitstekend geschikt als voorbereiding op een skivakantie, omdat allerlei aspecten als kleding, materialen, lessen, skiliften en diploma in het verhaal zijn verwerkt. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia