Boek
Nederlands

Grote Anna leert paardrijden

Kathleen Amant (auteur)

Grote Anna leert paardrijden

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Anna gaat paardrijden op haar lievelingspony Latoya. Eerst verzorgt ze haar met lerares Noa. Tijdens de les valt Anna van Latoya’s rug, maar waagt toch nog een poging. Na afloop voert Anna Latoya en helpt staljongen Thomas met opruimen.
Onderwerp
Paardensport
Titel
Grote Anna leert paardrijden
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2011
[26] p. : ill.
ISBN
9789044815979 (hardback)

Besprekingen

Anna is dol op paardrijden. Elke week gaat ze naar de manege om paardrijles te volgen. Ook deze keer kan ze weer op haar lievelingspony Latoya rijden. Eerst zorgt ze ervoor dat Latoya afgeborsteld en helemaal opgetuigd is, voor ze met haar in de piste gaat rijden. In de piste rijden Anna en de andere kinderen rustig een aantal rondjes, tot de pony van Anna plots schrikt van een kat die over de piste schiet. Anna valt van haar pony en heeft daarna een beetje schrik om opnieuw te rijden. Haar lerares overtuigt haar echter om toch meteen weer te gaan rijden, en even later is Anna opnieuw aan het ronddraven. Aan het einde van de paardrijles lijkt Anna alles al vergeten en ze kan dan ook niet wachten tot ze volgende week weer mag paardrijden.In Grote Anna leert paardrijden geeft Kathleen Amant heel wat nuttige tips en informatie over hoe je een paard het best verzorgt en hoe je ermee moet omgaan. Deze info is goed geïntegreerd in het verhaal, zodat het haast niet opvalt en het gehee…Lees verder
Anna, bekend van de serie peuterprentenboekjes, is kleuter geworden en probeert in deze nieuwe serie grote prentenboeken verschillende hobby’s uit. Ze gaat in dit deel op paardrijles, en vindt dit het allerleukste wat er is. Ze heeft de juiste en veilige kleding aan en moet vooraf van alles doen om te kunnen rijden: roskammen, zadelen etc. Ze mag op een lieve pony rijden, maar vindt het wel heel naar als deze schrikt van een poes en haar eraf gooit. Gelukkig volgt ze de raad van de juf op, stijgt weer op en weet haar angst te overwinnen. Een leuk en leerzaam prentenboek voor kleuters. Grote, duidelijke, zwartomlijnde illustraties over dubbele pagina's in sprekende kleuren, waar de tekst in een speelse, schreefloze letter in is geplaatst. Stevig limoengroen omslag waarop Anna heel groot met haar lievelingspony is afgebeeld. Vanaf ca. 4 jaar.

Grote Anna leert paardrijden

Kathleen Amants creatie Anna voorstellen hoeft niet meer. Anna heeft al zowat elke kleuteractiviteit uitgeoefend. De lijst is bijna eindeloos te noemen. De reeks Grote Anna is bedoeld voor de oudere kleuters. Grote Anna zal dus vele hobby's gaan uitoefenen. Ditmaal gaan we kijken hoe Grote Anna gaat paardrijden. Mama brengt haar naar de manege. Grote Anna laat ons kennismaken met de voorbereidingen op het paardrijden en het paardrijden zelf. We komen te weten waarop je allemaal moet letten, wat er gevaarlijk is en hoe ook alle paardentuig moet afgespoeld en opgeruimd worden.
De illustraties en tekst spreken voor zich. Het verhaal is speels en leerzaam maar ook erg voorspelbaar. Kathleen Amant is dus vertrokken om de lezertjes alle hobby's te leren kennen, waar jonge ouders wekelijks voor klaar mogen staan.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia