Boek
Nederlands

Grote Anna leert hockey spelen

Kathleen Amant (auteur)
+1
Grote Anna leert hockey spelen
×
Grote Anna leert hockey spelen Grote Anna leert hockey spelen

Grote Anna leert hockey spelen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als Anna op hockey gaat, krijgt ze een stick en een bitje. Ze moet hard trainen om mee te mogen doen met de wedstrijd. Prentenboek met eenvoudige, paginagrote verfillustraties in heldere kleuren over wat er komt kijken bij hockey spelen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Hockey
Titel
Grote Anna leert hockey spelen
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
[28] p. : ill.
ISBN
9789044820973 (hardback)

Besprekingen

Grote Anna leert hockey spelen is een nieuwe aanvulling in de reeks over kleutertje Anna, geschreven en geïllustreerd door Kathleen Amant. Eerder verschenen al titels als Grote Anna leert fietsen, Grote Anna leert zwemmen en Grote Anna leert dansen. In zowat alle boekjes uit de reeks neemt de auteur een hobby onder de loep die ze vervolgens op een heldere manier voorstelt aan de lezertjes. Voor dit nieuwe boekje besloot de auteur zich te wagen aan de nieuwe up-and-coming sport in Vlaanderen: veldhockey. Om toch zeker te zijn dat ze wist waarover ze sprak, volgde Amant zelf een hockeyles bij een plaatselijke club.
Het resultaat van dit veldwerk is een nieuw how to-boekje voor kleuters en beantwoordt vragen als: ‘Hoe speel je hockey?’ en ‘Wat heb je ervoor nodig?’
De verhaallijn volgt een eenvoudig patroon. Hoofdpersonage Anna wil graag hockey leren spelen, want haar buurjongen beoefent deze sport ook. Samen met haar mama schaft Anna zic…Lees verder
Grote Anna gaat op hockey. Maar eerst mag ze met mama een heuse uitrusting uitzoeken: een hockeystick, beenbeschermers en een bitje voor haar tanden. Na hard trainen is het tijd voor haar eerste wedstrijd. Spannend! Aardig, leerzaam en begrijpelijk verteld verhaal bedoeld om kleuters inzicht te geven in het hockeyspel. Deel in de serie 'Grote Anna'*, waarin het eigengereide meisje - bekend van de vele peuterboeken over Anna - allerlei hobby’s uitprobeert, zoals dansen, paardrijden, skiën en zwemmen. Grote duidelijke zwartomlijnde illustraties in sprekende kleuren tegen een effen achtergrond. De vrij uitgebreide tekst staat in blokken, in een sierlijk schreefloos lettertype, en vult de taferelen op de dubbele pagina’s aan. Vrijwel vierkant, stevig uitgevoerd prentenboek met een hockeyspelend meisje op het omslag. Aantrekkelijke toegankelijke uitgave, vooral geschikt voor aspirant-hockeyspelertjes. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia