Strip
Nederlands

De toren van Bab-El-Oued

Joann Sfar (auteur)

De toren van Bab-El-Oued

In de reeks:
Genre:
Rabbijn Sfar en zijn neef imam Sfar keuvelen over hun verschillende opvattingen. Die lijken onverzoenbaar. En toch: als de moskee onderloopt zijn de rabbijn en de imam het wondersnel eens dat de moslims tijdens de herstellingswerken in de synagoge mogen komen bidden. Intussen beleeft de kat van de rabbijn moeilijke tijden: de baby van Zlabya gaat met alle aandacht lopen.
Extra onderwerp
4 sterren (Knack)
Titel
De toren van Bab-El-Oued
Auteur
Joann Sfar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La tour de Bab-El-Oued
Uitgever
Brussel: Dargaud Benelux, 2018
80 p. : ill.
ISBN
9789085585404 (hardback)

Besprekingen

Weer een nieuw deel in deze serie van de Franse striptekenaar Joann Sfar. Ook in dit deel vormen de verschillen maar ook de overeenkomsten tussen het jodendom (orthodox en vrijzinnig), de islam en het christendom de basis voor de meeste teksten. De rabbijn en zijn neef de imam hebben te maken met overstromingen in de moskee en later ook in de synagoge. Hun besluit is om dan maar samen te bidden. De gelovigen zijn het daar niet mee eens en dat resulteert in chaos. Intussen probeert de kat een paar vreemde kittens uit de synagoge te krijgen. Enkele knap ingekapselde verwijzingen naar actuele gebeurtenissen zijn verrassende zijsprongen in dit relaas van de pratende kat. De spirituele gesprekken van de rabbijn en de ironische reacties van de kat daarop vormen het centrale element in dit sterke zevende deel van de serie, het vervolg op 'Bovenal bemin één god' (2017)*.

Over Joann Sfar

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Joann Sfar (Nice, 28 augustus 1971) is een Frans auteur en filmregisseur. Hij is een van de bekendere artiesten van de Franco-Belgische stripbeweging.

Biografie

Sfar begon zijn carrière als tekenaars bij de uitgever L'association. Zijn bekendste reeks is Donjon die hij met Lewis Trondheim maakte. Donjon wordt getekend door veel verschillende tekenaars. Sfar name de sub-serie Donjon Avondschemer voor zijn rekening en tekende hiervan de eerste drie delen (nummer 101, 102 en 103). Van de Kat van de Rabbijn en Kleine Vampier zijn tevens tekenfilms gemaakt. Van de Kat van de Rabbijn verschijnt in 2018 een verfilming.

Bibliografie

In het Nederlands verschenen

Zwarte olijven (ism Emmanuel Guibert)