Strip
Nederlands

Bovenal bemin één God

Joann Sfar (auteur)

Bovenal bemin één God

In de reeks:
Genre:
De kat is de wanhoop nabij: zijn baasje Zlabya is zwanger… Wat nu? Zal ze nog oog hebben voor hem? Heeft hij nog recht op een aai? Mag hij haar nog zien wanneer hij wil? Wat is zijn plaats? Zou hij niet beter vertrekken en een nieuw baasje zoeken?Joann Sfar keert met zichtbaar plezier terug naar het universum van De kat van de rabbijn en tekent voor een betoverend verhaal vol liefde en tederheid.
Titel
Bovenal bemin één God
Auteur
Joann Sfar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Tu n'auras pas d'autre dieu que moi
Uitgever
Brussel: Dargaud Benelux, 2017
52 p. : ill.
ISBN
9789085585138 (hardback)

Besprekingen

Acht jaar na het vijfde deel ('Afrikaans Jeruzalem'*, 2009) van de stripreeks 'De kat van de rabbijn' is dit nieuwe deel verschenen. De maker, Joann Sfar, heeft zich in de tussenliggende jaren vooral met filmen en scripts beziggehouden. In dit zesde deel maakt de kat zich grote zorgen. Zijn geliefde bazin Zlabya is in verwachting. Zal dat betekenen dat zij minder liefde aan haar kat zal schenken? Voors en tegens van een nieuwe baas worden uitgebreid overwogen. Wanneer het kind is geboren, gaat de kat op zoek. De rabbijn helpt niet echt en praat vooral over geloven. Tijdens zijn zoektocht leert de kat wel het een en ander over liefde. De muis die hem daarbij helpt, overleeft het niet want de kat is een echte kat, zelfs wanneer hij kan spreken. De kat gaat terug naar huis om de liefde te ervaren. Sfar levert weer een bijzondere strip af. Geen grote gebeurtenissen, maar een voortdurende filosofische discussie met religieuze aspecten. Ook dit deel is bijzonder.

Over Joann Sfar

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Joann Sfar (Nice, 28 augustus 1971) is een Frans auteur en filmregisseur. Hij is een van de bekendere artiesten van de Franco-Belgische stripbeweging.

Biografie

Sfar begon zijn carrière als tekenaars bij de uitgever L'association. Zijn bekendste reeks is Donjon die hij met Lewis Trondheim maakte. Donjon wordt getekend door veel verschillende tekenaars. Sfar name de sub-serie Donjon Avondschemer voor zijn rekening en tekende hiervan de eerste drie delen (nummer 101, 102 en 103). Van de Kat van de Rabbijn en Kleine Vampier zijn tevens tekenfilms gemaakt. Van de Kat van de Rabbijn verschijnt in 2018 een verfilming.

Bibliografie

In het Nederlands verschenen

Zwarte olijven (ism Emmanuel Guibert)