Boek
Engels

Take a chance on me

Jill Mansell (auteur)
Als de grootgrondbezitter van het landelijke dorpje waar een vrouw woont overlijdt, komt de zoon van haar geliefde terug om alles af te handelen; in haar jeugd is zij door deze jongen vaak gepest.
Titel
Take a chance on me
Auteur
Jill Mansell
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Headline, 2010
410 p.
ISBN
9780755357482 (paperback)

Besprekingen

Cleo heeft een leuk leven al wilde het in de liefde nooit zo vlotten, maar nu heeft zij Wil, die alles wegheeft van ‘de ware’. Als de grootgrondbezitter van het landelijke dorpje waar zij woont overlijdt, komt zijn in New York als kunstenaar werkende zoon terug naar het dorpje om alles af te handelen. Hij heeft Cleo tijdens hun tienerjaren altijd enorm gepest en uit wraak schrikt zij de geïnteresseerde kopers voor het grote huis dat hij wil verkopen af. Maar dan blijken allerlei verhoudingen toch heel anders te liggen en schopt een toevallige ontmoeting haar hele romantische leven omver. De gevolgen zijn echter verstrekkender dan Cleo had verwacht. Ook het leven van haar zus Abbie neemt een onverwachte wending. Een onderhoudend boek met een mooi opgebouwde plot, interessante thema’s, warme humor en een mooie, authentieke sfeer. Karakters zijn levendig en het geheel is natuurlijk en sprankelend. Mansell is ook in Nederland een grote naam op chick-litgebied. Een mooi boek van deze gelie…Lees verder

Over Jill Mansell

Jill Mansell (15 juni 1957) is een Brits schrijfster van chick literature. Haar boek Geluk in het spel bereikte in oktober 2004 nummer 1 van de Nederlandse boekenverkoop.

Levensloop

Voordat Jill Mansell fulltime besloot te gaan schrijven werkte zij jarenlang in een ziekenhuis in Bristol. Ze volgde een avondcursus in creatief schrijven en begon met de hand verhalen te schrijven, waarvan zij dacht dat het een goed boek zou worden. Drie van haar medecursisten en zijzelf zijn nu gepubliceerde schrijvers.

Ze woont in Bristol met haar man en kinderen.

Bibliografie

  • Fast Friends (nog niet vertaald) (1991)
  • Solo (Solo) (1992)
  • Top Hit (Kiss) (1993)
  • Kapers op de Kust (Sheer Mischief) (1994)
  • Open Huis (Open House) (1995)
  • Drie is te veel (2011) (Two'…Lees verder op Wikipedia